Έλληνας ο νέος Συντονιστής Παιδογυναικολόγων Ευρώπης

Έλληνας ο νέος Συντονιστής Παιδογυναικολόγων Ευρώπης

Δρ Παναγιώτης Χριστόπουλος

Με αφορμή το πρόσφατο Παγκόσμιο Συνέδριο Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας, που πραγματοποιήθηκε στο Hong Kong στα μέσα Μαρτίου, έγιναν οι αρχαιρεσίες για την εκλογή των συντονιστών της Παγκόσμιας Εταιρείας Παιδογυναικολόγων.


Η Παγκόσμια Εταιρεία Παιδογυναικολόγων έχει ως μέλη της όλους τους Παιδογυναικολόγους που είναι πιστοποιημένοι από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας.

Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι ο Μαιευτήρας-Χειρουργός-Γυναικολόγος, Ειδικός Γυναικολόγος Παίδων-Εφήβων και επιστημονικός μας συνεργάτης Δρ Παναγιώτης Χριστόπουλος, εξελέγη Συντονιστής Παιδογυναικολόγων Ευρώπης.

Η εκλογή αυτή αποτελεί σημαντική απόδειξη της αναγνώρισης του κ.Χριστόπουλου από την συγκεκριμένη Επιστημονική κοινότητα. Η βάση για την εκλογή του στο Επιστημονικά σημαντικό αυτό αξίωμα, ήταν το αναγνωρισμένο επιστημονικό του έργο σε συνδυασμό με την έντονη δραστηριότητα που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, στον χώρο της Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας.

Ο Δρ Παναγιώτης Χριστόπουλος, που με σεβασμό και αξιοπιστία υπηρετεί τον τομέα αυτό εδώ και χρόνια, έχει μετεκπαιδευτεί σε μεγάλα Πανεπιστημιακά Κέντρα του Εξωτερικού, με Παγκόσμια φήμη και αναγνώριση. Είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, και υπεύθυνος των Κέντρων Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας «Healthy Lady», αλλά και πολλών αντιστοίχων Τμημάτων των μεγάλων ιδιωτικών μαιευτηρίων της Αθήνας.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο του Δρ Παναγιώτη Χριστόπουλου που αναδεικνύει για μια ακόμα φορά την αξία και την αναγνώριση των Ελλήνων επιστημόνων στο Εξωτερικό.

Παιδική και Εφηβική Γυναικολογία

Το επιστημονικό πεδίο της Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας καλύπτει όλες τις γυναικολογικές παθήσεις και προβλήματα που απασχολούν τις ηλικίες από τη γέννηση του μικρού κοριτσιού ως και τα 20 έτη.

Αν και ακούγεται περίεργο, είναι ξεκάθαρο ότι κατά την παιδική ή την εφηβική ηλικία είναι δυνατό να εμφανιστεί σχεδόν το σύνολο των γυναικολογικών προβλημάτων.

Οι διαταραχές στη διάρκεια ή την ποσότητα της «περιόδου» αποτελούν συνηθισμένα προβλήματα της Εφηβείας. Οι πόνοι κατά τη διάρκεια της περιόδου είναι η συχνότερη αιτία απουσίας από το σχολείο ή την εργασία. Η ασταθής εμφάνιση της περιόδου ανησυχεί την Έφηβη και τους γονείς της. Η ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη και οι εκτρώσεις στην Εφηβεία αποτελούν μια δραματική επίπτωση της έλλειψης πληροφόρησης.

Τα κονδυλώματα είναι ίσως το συχνότερο σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα. Οι κύστες των ωοθηκών είναι συχνές σε αυτές τις ηλικίες. Το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών δημιουργεί προβλήματα, και ίσως σοβαρές επιπτώσεις, τις οποίες ο Παιδογυναικολόγος μπορεί να αντιμετωπίσει. Η πρώιμη ήβη αποτελεί πρόβλημα της παιδικής ηλικίας και πρέπει να αντιμετωπίζεται έγκαιρα.

Οι εκ γενετής ανωμαλίες και τα περίπλοκα σύνδρομα χρειάζονται άμεση και σωστή διάγνωση και αντιμετώπιση, από Παιδογυναικολόγους με εμπειρία και γνώσεις. Οι κολπίτιδες και άλλες λοιμώξεις των γεννητικών οργάνων είναι το συχνότερο γυναικολογικό πρόβλημα της παιδικής ηλικίας.

Πολλές ακόμα παθολογικές καταστάσεις που ίσως προβληματίσουν την έφηβη ή το μικρό παιδί και ανησυχούν τους γονείς τους αντιμετωπίζονται με επιτυχία από τον Παιδογυναικολόγο. Αντισύλληψη και σεξουαλική διαπαιδαγώγηση αλλά και θέματα γυναικολογικής υγιεινής και συμβουλευτικής αποτελούν επίσης κομμάτι της εξειδίκευσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *