Με το βλέμμα στο Σεμινάριο-Συνέδριο Μητρικού Θηλασμού «ΜΙΛΕΝΑ ΡΟΥΣΚΟΒΑ»

Με το βλέμμα στο Σεμινάριο-Συνέδριο Μητρικού Θηλασμού «ΜΙΛΕΝΑ ΡΟΥΣΚΟΒΑ»

Η παρακολούθηση των εργασιών είναι ελεύθερη και δωρεάν

Το Σεμινάριο-Συνέδριο Μητρικού Θηλασμού «ΜΙΛΕΝΑ ΡΟΥΣΚΟΒΑ» αρχίζει τις εργασίες του την Τετάρτη 27/2/2013 ώρα 3.30 μ.μ. στο Ξενοδοχείο Ελισσώ της Ξάνθης και είναι αφιερωμένο στη μνήμη της πρωτοπόρου επιστήμονος-αγωνίστριας του μητρικού θηλασμού Ξανθιώτισσας γυναικολόγου Μιλένας Ρούσκοβα. 

Το σεμινάριο διοργανώνεται από το Παράρτημα Ξάνθης της Ελληνικής Εταιρίας Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας σε συνεργασία με την Παιδιατρική Κλινική και την Επιτροπή Θηλασμού του Νοσοκομείου Ξάνθης και συμμετέχουν 370 σύνεδροι: 200 επαγγελματίες υγείας από όλη την Ελλάδα (γιατροί, μαίες, νοσηλευτές, διαιτολόγοι, φυσικοθεραπευτές, ψυχολόγοι κ.α.) 70 μαθητές νοσηλευτικής καθώς και 100 μη επαγγελματίες υγείας.

Θα διδάξουν 35 καταξιωμένοι ειδικοί επιστήμονες (καθηγητές Α.Ε.Ι. και Α.Τ.Ε.Ι., διεθνώς πιστοποιημένοι σύμβουλοι γαλουχίας, παιδίατροι, μαίες, ψυχολόγοι, παιδογαστρεντερολόγοι και φυσικοθεραπευτές) για το θηλασμό από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Θα αναπτύξουν θέματα για τον ρόλο του θηλασμού στην ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού, στη δια βίου ρύθμιση του μεταβολισμού και της άμυνάς του, τους κινδύνους για την μητέρα και το βρέφος που δεν θηλάζει, τα οικονομικά και οικολογικά πλεονεκτήματα του θηλασμού, τη διατροφή και τη ψυχολογία της θηλάζουσας, την κατάσταση του θηλασμού στην Ελλάδα και το νομικό πλαίσιο στήριξής του, τις τεχνικές θηλασμού και την αντιμετώπιση προβλημάτων, στο σεμινάριο θα προβληθούν εκπαιδευτικές ταινίες και οι σύνεδροι θα πάρουν μέρος σε ποικίλες ασκήσεις και σε τελική γραπτή δοκιμασία, το σεμινάριο μοριοδοτείται με 26 μόρια συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης, 32 μόρια εκπαίδευσης για υποψηφίους συμβούλους γαλουχίας και διεθνή μόρια για ανανέωση διπλώματος συμβούλου γαλουχίας.

Η παρακολούθηση των εργασιών είναι ελεύθερη και δωρεάν.

Η τελετή έναρξης θα γίνει την Τετάρτη 27/2/2013 3.30 μ.μ. στο Ξενοδοχείο Ελισσώ και θα ακολουθήσουν οι ομιλίες: «Μιλένα Ρούσκοβα μια πρωτοπόρος στη Ξάνθη: έζησε την κάθε στιγμή όπως της άξιζε μαχόμενη για τον μητρικό θηλασμό», «Διαμορφώνοντας την προσωπικότητα του παιδιού – χτίζοντας μια υγιή σχέση παιδιού-μητέρας-πατέρα: Η σημασία της 1ης ώρας μετά τον τοκετό», «Η κατάσταση του Μητρικού Θηλασμού στην Ελλάδα (Εθνική μελέτη)», «Φιλικό προς το βρέφος νοσοκομείο», «Ελληνική και διεθνής νομοθεσία για την προστασία του μητρικού θηλασμού» και θα προβληθεί το DVD: Δερματική επαφή την πρώτη ώρα μετά τον τοκετό: πρακτικές οδηγίες για τους επαγγελματίες υγείας μετά από φυσιολογικό τοκετό ή καισαρική».

Το Σεμινάριο-Συνέδριο στο facebook
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 6977573181, 6945576756

Χορηγός Επικοινωνίας: mitrikosthilasmos.com
Για την Οργανωτική Επιτροπή,

Ο Πρόεδρος
Δρ. Δημήτρης Αδαμίδης,
Διδάκτωρ Παν. Αθηνών, Πρόεδρος Παραρτήματος Ξάνθης Εταιρείας Κοινωνικής Παιδιατρικής, Διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής Γ.Ν. Ξάνθης, Πρόεδρος Επιτροπής Θηλασμού Γ.Ν. Ξάνθης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *