Θα γίνει παχύσαρκο το παιδί σας; Ενημερωθείτε online!

Θα γίνει παχύσαρκο το παιδί σας; Ενημερωθείτε online!

Πρώτη φορά δημιουργήθηκε μία απλή online μαθηματική-στατιστική φόρμουλα που μπορεί να προβλέψει, κατά τη στιγμή της γέννησης, την πιθανότητα του μωρού να γίνει παχύσαρκο, όταν μεγαλώσει, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα.


Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα για 4.000 παιδιά στη Φινλανδία και ανακάλυψαν ότι είναι δυνατό να προβλέψουν ποιά μωρά θα βάλουν στην πορεία παραπανίσια κιλά. Η φόρμουλα-εξίσωση επιβεβαίωσε την ακρίβειά της σε περαιτέρω μελέτες άνω των 2.000 παιδιών στην Ιταλία και τις ΗΠΑ.

Η φόρμουλα, που είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο στη διεύθυνση files-good.ibl.fr/childhood-obesity, ζητά από τους γιατρούς ή τους γονείς απλώς να συμπληρώσουν ορισμένα αριθμητικά στοιχεία (το δείκτη σωματικής μάζας του πατέρα και της μητέρας, το αρχικό βάρος του παιδιού, τον αριθμό των μελών της οικογένειας, το επάγγελμα της μητέρας και αν κάπνιζε κατά την εγκυμοσύνη) και στη συνέχεια -μέσα από ένα μαθηματικό-στατιστικό τύπο- προκύπτει αυτομάτως η πιθανότητα παιδικής παχυσαρκίας για κάθε μωρό.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Image: madeformums

Διαβάστε ακόμη: 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *