Κάψιμο και πόνος σαν γυαλί στο στήθος

Κάψιμο και πόνος σαν γυαλί στο στήθος

Απαντά η Ειρήνη Παφίτη-Δημητρίου
Παιδίατρος MB ChB MRCPCH
Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Καλησπέρα!
Θηλάζω αποκλειστικά το 15 ημερών αγοράκι μου.

Χθες βράδυ ξύπνησα από ένα πολύ δυνατό, συνεχή πόνο στο αριστερό μου στήθος, οξύ, σαν κόψιμο από γυαλί και ταυτόχρονα κάψιμο.Ο πόνος διήρκεσε περίπου 2 ώρες και όταν χρειάστηκε να βάλω το μωρό στο στήθος να θηλάσει, συνέχισε να με πονάει πολύ.

Σήμερα που ξαναθήλασα από το ίδιο στήθος, με πόνεσε πολύ στην αρχή, καθώς και στο τέλος που τον πήρε ο ύπνος και χρειάστηκε να τον βγάλω από το στήθος, χρησιμοποιώντας το μικρό μου δάχτυλο και πιέζοντας προς το πάνω χείλος του μικρού μέχρι να βεντουζάρει το μωρό.

Στη διάρκεια του θηλασμού δε με πονούσε, μόνο μία ενόχληση ελαφριά ένιωθα. Στα διαστήματα μεταξύ του θηλασμού, σήμερα, με ενοχλεί πολύ λίγο, σαν τσιμπηματάκια πού και πού.

Από όσα διάβασα στο ίντερνετ, μπορεί να είναι καντιντίαση, μόνο που εγώ δεν έχω παρουσιάσει κανένα από τα υπόλοιπα συμπτώματα που αναφέρονται. Μόνο που τρώω αρκετά γλυκά και άσπρο ψωμί.

Τι με συμβουλεύεται; Αν είναι καντιντίαση από τι προκλήθηκε; Έχει να κάνει με την υγιεινή; Το μωρό μπορεί να το πειράξει η μόνο εμένα; Πώς μπορώ να το αντιμετωπίσω;

Ευχαριστώ πολύ

Παναγιώτα Χ., Παλαιό Φάληρο
03/12/2012

Αγαπητή Παναγιώτα
Συνέχισε κανονικά το θηλασμό γιατί ακόμη και να είναι πρόβλημα με μύκητες σίγουρα δεν επηρεάζει το μωρό. Αν είναι μύκητες όπως η candida θα πρέπει να πάρεις θεραπεία χωρίς όμως να χρειαστεί να διακόψεις το θηλασμό.

Επειδή το μωρό σου είναι πολύ μικρό ακόμη μπορεί να πέρασες και κάποια φάση που δεν άδειασε καλά κάποιο σημείο του στήθους ή που σε πλήγωσε το μωρό αν δεν έπαιρνε καλά τη θηλή. Αν συνεχίζει καλό είναι να δεις κάποιο σύμβουλο γαλουχίας.

Εν τω μεταξύ αναφέρεις ότι προσπαθείς να βάλεις πρόγραμμα στο μωράκι σου και δεν το θηλάζεις αν δεν έχει περάσει τουλάχιστο μια ώρα. Πραγματικά αυτό δεν εξυπηρετεί σε τίποτα το μωρό ούτε και εσένα. Αντίθετα κάνει το μωρό πιο νευρικό και αυτό ίσως προκαλέσει το μωρό να δαγκώνει κάποιες φορές τις θηλές σου όταν μετά προσπαθείς να τον θηλάσεις. Το να αφήσεις ένα μωρό να κλαίει ενώ το μωρό αναζητά αγκαλιά ή τροφή απλά προκαλεί στο μωρό ανασφάλεια.

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό

Διαβάστε επίσης:
Μητρικός Θηλασμός
Fun page
Υποστηρικτική Oμάδα Μητρικού Θηλασμού
Απανταχού θηλάζουσες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *