Ποια είναι καλύτερη μέθοδος εκπαίδευσης τουαλέτας;

Ποια είναι καλύτερη μέθοδος εκπαίδευσης τουαλέτας;

Ψυχολόγος

Σε αγοράκι 3 ετών και 3 μηνών καταβάλλουμε προσπάθεια εδώ και περίπου 2 μήνες να το πείσουμε να σταματήσει να χρησιμοποιεί την πάνα για τις ανάγκες του (αγορά ειδικού γογιό-καρεκλάκι, συνεχής κουβέντα, συνεχείς υπενθυμίσεις μέσα στην ημέρα, ακόμη και υποσχέσεις για παιχνίδια κλπ) παρόλα αυτά δεν έχουμε αποτέλεσμα, καθότι κάποιες φορές μέσα στην ημέρα χρησιμοποιεί το γιογιό, ενώ τις περισσότερες φορές φαίνεται να ξεχνιέται ή να μην θέλει να χρησιμοποιήσει το γιογιό.

Υπάρχει κάποια αποτελεσματική πρακτική με την οποία θα καταφέρουμε να τον πείσουμε να χρησιμοποιεί το γιογιό ή την λεκάνη της τουαλέτας;

Χρήστος Π., Πάτρα

21/09/2012

Καταρχήν να χαιρεστε το παιδάκι σας!
Η καλήτερη μέθοδος για να εκπαιδεύσεις ένα παιδί στην τουαλέτα είναι να ΚΑΤΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ! Δηλαδή το παιδί πρέπει να μάθει να κάθεται στην τουαλέτα πριν τη χρησιμοποιήσει.

Αρχικά πρέπει να πετύχετε μία τακτική συνήθεια καθίσματος στην τουαλέτα χωρίς να τον πιέζεται να κάνει τσίσα ή κακά. Πρέπει να πείσετε το παιδί χωρίς πίεση και άγχος να κάθεται χαρούμενος στο γιογιό.

Βάλτε στόχο 3 φορές τη μέρα μετά τα γεύματα να κάθεται στο γιογιό. Μπορείτε να του πείτε ένα παραμύθι, να διαβάσετε ένα βιβλίο, ότιδήποτε τον κάνει να νιώσει άνετα. Όταν καθιερωθεί η συνήθεια να κάθεται στο γιογιό μπορείτε να περάσετε στο επόμενο στάδιο.

Αν το παιδί κάθεται τακτικά στο γιογιό… κάτι θα πέσει μέσα! Πρέπει να τον ενθαρρύνετε, να τον επιβραβεύετε όταν κάνει τα κακά ή τα τσισάκια του και να μην τον τιμωρείτε ή του μιλάτε απότομα όταν αποτυχαίνει.

Να θυμάστε ότι το μόνο που μπορούμε να “υποχρεώσουμε” τα παιδιά είναι να κάτσουν στο γιογιό. Αυτά θα αποφασίσουν πότε θα κάνουν την ανάγκη τους!

Με αγάπη και υπομονή θα τα καταφέρετε. Για αρχή, πάρτε μια ανάσα μεγάλη και μια μεγάλη αγκαλιά το αγοράκι σας!

Είμαι στη διάθεσή σας για ότι χρειαστείτε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *