Γιατί το μωρό κάθεται με τις ώρες στο στήθος μου;

Γιατί το μωρό κάθεται με τις ώρες στο στήθος μου;

Απαντά η Ειρήνη Παφίτη-Δημητρίου
Παιδίατρος MB ChB MRCPCH
Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Καλησπέρα,
Έχω ένα μωράκι που μόλις έκλεισε ένα μήνα και το θηλάζω αποκλειστικά. Παίρνει βάρος και κάνει τουλάχιστον 5 φορές τσίσα και 7 φορές κακά την ημέρα. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι κάθεται με τις ώρες στο στήθος μου… Όσο είναι ξύπνια είναι στο στήθος μου. Άμα την βγάλω κλαίει πολύ και ηρεμεί μόνο αν ξαναπιάσει στήθος.

Κάθε βράδυ, κάθεται περίπου 5 ώρες με μικρά διαλείμματα στο ενδιάμεσο, με αποκορύφωση σήμερα που ήταν 10 ώρες ξύπνια συνεχόμενα, έτρωγε, έκανε κακά και συνέχιζε. Άμα την έβαζα στο κρεβατάκι αντιδρούσε πολύ έντονα.

Είμαι πολύ κουρασμένη και όσο περνάει ο καιρός και δεν βλέπω να στρώνει λίγο αποθαρρύνομαι. Τί μπορώ να κάνω;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Λουκία Γ., Ήπειρος

14/09/2012

Αγαπητή Λουκία
Να σου ζήσει το μωράκι σου και μπράβο για τις αντοχές σου.

Δεν θεωρώ ότι το μωρό σου έχει κάποιο ιατρικό πρόβλημα αλλά ίσως να πρέπει να δείτε ένα σύμβουλο γαλουχίας για να αξιολογήσει τον τρόπο που παίρνει το μωρό το στήθος για να δούμε αν αυτός μπορεί να βελτιωθεί και να γίνει πιο αποτελεσματικός.

Μπορείς να κάνεις μαλάξεις στο μαστό για να γίνει πιο αποτελεσματικός και γρήγορος ο θηλασμός και φυσικά να βλέπεις ότι το μωρό παίρνει σωστά το στήθος με μεγάλο ανοικτό στόμα και τα χειλάκια προς τα έξω και να ακούς τους ήχους της κατάπωσης.

Σε αυτή την ηλικία πολλά βρέφη περνάνε μια περίοδο απότομης ανάπτυξης και φαίνεται να μην ξεκολλάνε από το στήθος αλλά αυτό είναι παροδικό και θα το ξεπεράσετε πιο εύκολα αν με κάθε ευκαιρία θηλάζετε.

Καλό θα ήταν να κάνετε κάποιους θηλασμούς ξαπλωμένοι στο κρεβάτι για να ξεκουράζεσαι και εσύ λίγο.

Εύχομαι υπομονή και θα βελτιωθούν τα πράγματα.

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *