Νεογνό και σύγχυση θηλών

Παιδίατρος,
Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
Το κοριτσάκι μου είναι 51 ημερών, θηλάζει και παίρνει λίγο συμπλήρωμα από την αρχή. Θηλάζει ανά μισή ώρα για μισή ώρα περίπου και πάλι από την αρχή. Όταν κλαίει πάρα πολύ και τρώει τα χέρια της, της δίνω λίγο συμπλήρωμα.

Πριν λίγες μέρες κολλήσαμε ίωση και οι δύο. Ανέβασε πυρετό και χρειάστηκε να νοσηλευτεί. Πήρε ενδοφλέβια αντιβίωση για 2 μέρες και της βάλανε ορό. Εγώ 39 πυρετό. Τις 2 αυτές μέρες το μωρό δεν είχε κουράγιο να θηλάσει κοιμόταν όλη μέρα. Με το θήλαστρο δεν έβγαλα σχεδόν τίποτε αλλά παρόλα αυτά δεν πρήστηκε το στήθος μου.

Από τότε δεν θέλει να πιάσει στήθος και χτυπιέται όταν τη βάζω να θηλάσει. Κάτι γίνεται μόνο σε ξαπλωτή θέση. Εν τω μεταξύ παίρνω και μαγιά μπύρας μόλις βγήκα από το νοσοκομείο. Μήπως φταίει η μαγιά που μυρίζει; μήπως από την ίωση και την κούραση 2 μέρες μου μειώθηκε το γάλα; ή το μωρό έχει πάθει κάποιο σοκ από την αλλαγή περιβάλλοντος στο νοσοκομείο και την ταλαιπωρία που πέρασε;

Ανησυχώ πολύ γιατί θέλω πολύ να θηλάσω.

Ευχαριστώ

Μαρία Μ., Θεσ/νικη
20/07/2012

Aγαπητή φίλη,
λυπάμαι για τη ταλαιπωρία που περάσατε. Είμαι σίγουρη ότι με λίγη προσπάθεια το μωρό θα επανέλθει στο στήθος σας.

Προφανώς κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του έλαβε μεγαλύτερες ποσότητες ξένου γάλακτος με μπουκάλι και έτσι εντάθηκε η σύγχυση των θηλών που παρουσιάζει. Μην απογοητεύεστε όμως, επιμείνετε να το έχετε συνεχώς πάνω σας ώστε να το βοηθήσετε να “ξαναθυμηθεί” την ενστικτώδη διαδικασία του θηλασμού.

Η καλύτερη μέθοδος αύξησης της παραγωγής γάλακτος είναι το ίδιο το μωρό οπότε αρχίστε τους μαραθώνιους σε όποια στάση το επιθυμεί το μωρό σας. Για τη περίπτωση σας πιο κατάλληλο θα ήταν ένα νοσοκομειακό θήλαστρο διπλής άντλησης.

Όντως κάποια μωρά δεν ανέχονται την οσμή της μπύρας.

Σας εύχομαι καλή επιτυχία-αν θέλετε ενημερώστε μας για τη εξέλιξη.

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *