Γιατί ξυπνούν τα μωρά τη νύχτα;

Γιατί ξυπνούν τα μωρά τη νύχτα;

Τί πρέπει να κάνουν οι γονείς;

Οι λόγοι που «τρομάζει» ένα παιδί κατά τη διάρκεια της νύχτας ποικίλουν ανάλογα με την ηλικία του

Το να ξυπνάνε τα μωρά τη νύχτα είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο. Το να ξυπνάνε τρομαγμένα είναι επίσης γνωστή υπόθεση για τους γονείς. Για διαφορετικούς όμως λόγους ένα παιδί ολίγων μηνών και ένα παιδί λίγο πριν το δημοτικό, “πετιούνται” από το κρεβάτι. Πως εξηγούν το φαινόμενο οι ειδικοί;

Οι λόγοι που «τρομάζει» ένα παιδί κατά τη διάρκεια της νύχτας ποικίλουν ανάλογα με την ηλικία του. Ένα μωρό ξυπνάει γιατί του… λείπουν οι γονείς του ενώ  ένας μικρός μαθητής Δημοτικού, γιατί απλά βλέπει εφιάλτες.

6 μηνών – 2 χρόνων

Από την ηλικία των 6 μηνών έως τα δυο χρόνια, τα παιδιά είναι ανήσυχα κατά τη διάρκεια του ύπνου τους, γιατί νιώθουν το άγχος του αποχωρισμού! Μην τα εγκαταλείπετε, λένε ειδικοί του Κέντρου Ύπνου στο Νοσοκομείο Παίδων της Φιλαδέλφειας. Συμβουλεύουν μάλιστα τους γονείς να κάνουν αισθητή την παρουσία τους έστω και με ένα άγγιγμα ή μια γλυκιά κουβέντα.

Από την ηλικία των 6 μηνών έως τα δυο χρόνια, τα παιδιά είναι ανήσυχα κατά τη διάρκεια του ύπνου τους, γιατί νιώθουν το άγχος του αποχωρισμού!

2-3 χρόνων

Στην ηλικία των δύο ως τριών χρόνων διάφοροι φόβοι είναι αυτοί που βασανίζουν τα ανήλικα όπως ο κακός μπαμπούλας, το τέρας ή ακόμη και οι σκιές μέσα στο παιδικό δωμάτιο.

Οι ειδικοί του κέντρου ύπνου υπογραμμίζουν ότι η καλύτερη “θεραπεία” είναι η συζήτηση με το παιδί έστω κι αν η μικρή του ηλικία δεν επιτρέπει αναλύσεις. Λίγες απλές γλυκές κουβέντες καμιά φορά αρκούν…

Διαβάστε επίσης:

Πηγή: iatropedia, Image: howtodealwithbaby
Μητρικός Θηλασμός
Fun page
Υποστηρικτική Oμάδα Μητρικού Θηλασμού
Απανταχού θηλάζουσες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *