Δεν είχα ποτέ αρκετό γάλα. Να συνεχίσω να το προσπαθώ;

Δεν είχα ποτέ αρκετό γάλα. Να συνεχίσω να το προσπαθώ;

Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας ΙBCLC

Καλησπέρα.
Πριν ένα μήνα γέννησα με καισαρική ένα κοριτσάκι το οποίο όμως παρουσίασε λοίμωξη και έπρεπε να νοσηλευτεί.

Λόγω του άγχους από όλη αυτή την κατάσταση, δεν είχα ποτέ πολύ γάλα. Πήγαινα κάθε μέρα στο νοσοκομείο ανά 3 ώρες (9 το πρωί με 9 το βράδυ) και την θήλαζα αλλά ποτέ δεν αυξήθηκε η ροή του γάλακτος ούτε πρήστηκε το στήθος μου ούτε τίποτα. Προσπαθούσα παράλληλα και με θήλαστρο. Πλέον βγαίνουν μόνο 20 ml γάλα με θήλαστρο.

Πιστεύετε ότι αξίζει να συνεχίζω να το προσπαθώ; Να πάρω χάπι για να διακοπεί εντελώς και αυτό το λίγο που έχω, όπως μου πρότεινε μία φίλη μαία; Έχω ήδη μία εβδομάδα που δίνω μόνο μία φορά την ημέρα στη μικρή στήθος μιας και στο 5λεπτο αρχίζει και γκρινιάζει και το στήθος μου έχει σχεδόν αδειάσει.

Σας ευχαριστώ πολύ.
Ευρυδίκη Σ., Πάτρα

07/07/2012

Αγαπητή Ευριδίκη γεια σου,
Να σου ζήσει η μικρή και λυπάμαι για την ταλαιπωρία που πέρασες.

Αν επιθυμείς να αποθηλάσεις, δεν υπάρχει λόγος να πάρεις τα χάπια που σου πρότεινε η μαία. Μπορείς να το κάνεις και χωρίς αυτά.Αν επιθυμείς να συνεχίσεις το θηλασμό, μπορείς να προσπαθήσεις να κάνεις επαναγαλακτισμό.

Δεν είχες ποτέ αρκετό γάλα, πιθανόν γιατί οι θηλασμοί που έκανες από την αρχή ήταν πολύ λίγοι για να εδραιωθεί η γαλουχία. Χρειάζονται τουλάχιστον 8-12 θηλασμοί το 24ωρο κι εσύ μπορούσες να κάνεις μόνο 4-5 στις ώρες που σου επέτρεπαν από την κλινική.

Επιπλέον, το θήλαστρο που έχεις, είναι μόνο για μητέρες που έχουν εδραιώσει τη γαλουχία, δεν μπορεί να σε βοηθήσει να διατηρήσεις και να αυξήσεις την παραγωγή. Αν επιθυμείς να κάνεις 
επαναγαλακτισμό , θα ήταν καλό να νοικιάσεις ένα νοσοκομειακό θήλαστρο με διπλό σύστημα άντλησης.

Και μια ερώτηση: Γιατί βάζεις το μωρό μία φορά το 24ωρο στο στήθος;  Θα μπορούσες να το βάζεις σε κάθε γεύμα ή υπάρχει κάτι που σε εμποδίζει Θα μπορούσες να το βάζεις σε κάθε γεύμα, για όση ώρα μπορεί να μείνει στο στήθος και μετά να δίνεις συμπλήρωμα. Η τακτική που ακολουθείς σε οδηγεί στον αποθηλασμό και στην επιπλέον μείωση της παραγωγής. Οι συχνοί θηλασμοί, όσο σύντομοι και να είναι, θα αυξήσουν την παραγωγή.

Καλή συνέχεια

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό

Διαβάστε επίσης:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *