Τεστ αίματος θα προβλέπει τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού

Τεστ αίματος θα προβλέπει τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού

Χάρη στο νέο τεστ θα είναι δυνατός ο έγκαιρος διαγνωστικός έλεγχος
των γυναικών στο μέλλον

Επιστήμονες από τη Βρετανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες αναπτύσσουν ένα τεστ αίματος, το οποίο θα εντοπίζει έγκαιρα τις γυναίκες που κινδυνεύουν στο μέλλον περισσότερο από καρκίνο του μαστού. 


Οι ερευνητές -μεταξύ των οποίων ο γνωστός Έλληνας επιδημιολόγος Δημήτρης Τριχόπουλος, καθηγητής της Σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Χάρβαρντ και πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Υγείας- έχουν εντοπίσει μία στενή συσχέτιση ανάμεσα στη νόσο και σε μία μοριακή μεταβολή σε ένα γονίδιο που βρίσκεται στα λευκοκύτταρα του αίματος. 
Η μεταβολή αυτή είναι δυνατό να ανιχνευθεί στον οργανισμό ακόμα και μία δεκαετία προτού διαγνωστούν τα συμπτώματα της νόσου.
Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον δρα Τζέημς Φλάναγκαν της Ιατρικής Σχολής του Imperial College του Λονδίνου, που παρουσίασαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό για θέματα έρευνας σχετικής με τον καρκίνο “Cancer Research”, σύμφωνα με το BBC και τη βρετανική «Γκάρντιαν», πιστεύουν ότι χάρη στο νέο τεστ θα είναι δυνατός ο έγκαιρος διαγνωστικός έλεγχος των γυναικών στο μέλλον.
Πηγή: ana, Image: beverlyhillscardiology

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *