Κατοικίδιο και νεογέννητο

Κατοικίδιο και νεογέννητο

Παιδίατρος

Καλημέρα!
Ονομάζομαι Αρετή και είμαι μαμά μιας μικρής 29 ημερών.

Έχω και ένα μικρό σκυλάκι pincher που μένει μαζί μας στο σπίτι, να προσθέσω ότι το σκυλί προϋπήρχε πριν από το μωρό 2,5 χρόνια. Είναι εμβολιασμένο κανονικά και τηρούνται οι κανόνες υγιεινής.

Στην εγκυμοσύνη έκανα εξετάσεις για τοξόπλασμα και ήταν αρνητικές. Θα ήθελα να σας ρωτήσω τί πρέπει να προσέξω για να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα στο μέλλον (επειδή δεν θέλω να απομακρυνθεί). Να επισημάνω ότι το σκυλί δέχτηκε μια χαρά το μωρό.

Θα το εκτιμούσα αν μου απαντούσατε!

Αρετή Κ., Διδυμότειχο

19/05/2012
Καλημέρα Αρετή!
Να σου ζήσει η κορούλα την οποία ελπίζω και εύχομαι να θηλάζεις!

Σχετικά με την συνύπαρξη του μωρού με το σκυλάκι εφόσον είναι εμβολιασμένο, παρακολουθείται από κτηνίατρο συστηματικά, τηρούνται οι κανόνες υγιεινής, επιθυμείς την συνύπαρξη, το σκυλάκι δεν ζηλεύει κι άρα δεν κινδυνεύει το μωρό από πιθανή επίθεση εναντίον του, σου συστήνω να το κρατήσεις ως έχει.

Πρέπει να γνωρίζεις βέβαια τα εξής: υπάρχει αυξημένος κίνδυνος αλλεργιών που τις προκαλούν οι τρίχες του ζώου που αιωρούνται στον αέρα του σπιτιού καθώς και η σκόνη από τα περιττώματα που μένουν στο ποπουδάκι του σκύλου.

Ευτυχώς είναι καλοκαίρι οπότε δεν θα υπάρχουν χαλιά και κουβέρτες ή ριχτάρια, όμως καλό θα ήταν να καλύψεις κάποιες επιφάνειες (π.χ.), καναπέδες, με ανάλαφρα σεντονάκια που θα αερίζεις καθημερινά όπως βέβαια θα πρέπει να αερίζεις καλά όλο το σπίτι.

Επίσης λίγο πιο σχολαστικό ξεσκόνισμα των επίπλων για να ελαχιστοποιήσουμε την πιθανότητα να είναι επιβαρυμένος ο αέρας του σπιτιού με τα αλλεργιογόνα που σου ανέφερα.

Εάν το μωρό εμφανίσει, μυξούλες, βηχαλάκι ή εξανθήματα στο δέρμα του, θα αναφέρεις στην παιδίατρο σου την ύπαρξη του σκύλου εντός του σπιτιού.

Εύχομαι και ελπίζω να συμβιώσετε όλοι μαζί σε μια σχέση αγάπης και τρυφερότητας.

Και να θυμάσαι, ο σκύλος πάντα ήταν ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου και αν θα πρέπει από κάποιον να προσέχεις και να φυλάγεσαι είναι ο ίδιος ο άνθρωπος (δυστυχώς!).

Στην διάθεση σου για οτιδήποτε άλλο χρειαστείς.

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό

Διαβάστε επίσης:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *