Χοληστερίνη και θηλασμός

Παιδίατρος,
Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
Καλησπέρα!
Η μπουμπού μου έκλεισε πριν λίγες μέρες το 1ο χρόνο και θηλάζουμε όλο αυτό το διάστημα αποκλειστικά! Επειδή όμως έχω πρόβλημα χοληστερίνης και είναι οργανικό (δηλ. δεν σχετίζεται και τόσο με τη διατροφή) ο γιατρός μου συνέστησε να πάρω κάποιο χάπι.

Υπάρχει κάτι που να είναι αποδεδειγμένα συμβατό με το θηλασμό ή θα πρέπει να τον διακόψω εντελώς;

Ευχαριστώ πολύ
Ευαγγελία Τ., Ιωάννινα

09/05/2012
Aγαπητή φίλη,

θερμά συγχαρητήρια για τον επιτυχημένο σας θηλασμό και σας εύχομαι να θηλάσετε για μεγάλο διάστημα ακόμη.

Σχετικά με την ερώτηση σας πρέπει να γνωρίζετε ότι για πολλά φάρμακα που καταπολεμούν την αυξημένη χοληστερίνη δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά δεδομένα για την ασφαλή χρήση τους στο θηλασμό (πχ η κατηγορία των στατινών).

Η βάση καταχώρησης φαρμάκων και δράση τους στη γαλουχία lactmed προτείνει ως εναλλακτικές λύσεις τα φάρμακα χολεστυραμίνη, χολεστιπόλη και coleveselam.

Θα σας πρότεινα να συζητήσετε με το παθολόγο ή ενδοκρινολόγο σας τη χρήση αυτών των φαρμάκων ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα με το θηλασμό.

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό

Διαβάστε επίσης:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *