Απολογισμός σεμιναρίου “Θηλασμός από την πρώτη ώρα”

Απολογισμός σεμιναρίου “Θηλασμός από την πρώτη ώρα”

Άλλο ένα σεμινάριο από το mitrikosthilasmos.com
ολοκληρώθηκε με επιτυχία!


Ο λόγος για το χθεσινό σεμινάριο με θέμα: “Θηλασμός από την πρώτη ώρα!” που παρουσιάστηκε από την κ.Gabi Grupe-Κανελλοπούλου, Πιστοποιημένη Σύμβουλο Γαλουχίας IBCLC & Σύμβουλο θηλασμού La Leche League Greece.

Το συγκεκριμένο σεμινάριο διοργανώθηκε στα πλαίσια δράσης του ENCA Hellas για τη Διεθνή Εβδομάδα για το Σεβασμό στη Γέννα 2012στις οποίες συμμετείχε το Μητρικός Θηλασμός.com για 2η συνεχή χρονιά!

Περισσότερα από 60 άτομα παρακολούθησαν το σεμινάριο ανάμεσά τους κατά πλειοψηφία έγκυες γυναίκες αλλά και αρκετές μητέρες, ελάχιστοι μπαμπάδες, κάποιες γιαγιάδες και μερικά παιδιά -κάποια από τα οποία μάλιστα θήλασαν ανενόχλητα!

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο φιλόξενο Café “Mokai Athens” στο Παγκράτι και η συζήτηση περιελάμβανε βασικά θέματα όπως:

  • Έναρξη του μητρικού θηλασμού αμέσως μετά τον τοκετό
  • Η ξεχωριστή σημασία της πρώτης ώρας της ζωής του βρέφους
  • Η σημαντικότητα της δερματικής επαφής (skin to skin contact)
  • Πώς να επιτύχουμε την έναρξη και συνέχιση του θηλασμού
  • Οι πρώτοι μήνες θηλασμού
  • Πιθανά προβλήματα & αντιμετώπιση
  • Εμπόδια και εσφαλμένες απόψεις

Συζητήθηκαν και άλλα επιμέρους θέματα που προέκυπταν από ερωτήματα των μητέρων (όπως εισέρχουσες θηλές, θήλαστρα & αντλήσεις, φύλαξη μητρικού γάλακτος, μαστίτιδα, φραγμένοι πόροι κ.α.) στα οποία απαντήσεις δόθηκαν τόσο από την κ. Κανελλοπούλου όσο και από τις παρευρισκόμενες έμπειρες θηλάζουσες μητέρες. Ενώ επίσης έγινε και επίδειξη για σωστές στάσεις θηλασμού με τη βοήθεια μιας κούκλας μωρό.

Το κοινό απόλαυσε και ευχαριστήθηκε το σεμινάριο το οποίο η κ. Gabi Grupe-Κανελλοπούλου, παρουσίασε με εξαιρετικό τρόπο, καλύπτοντας τόσο τις μέλλουσες μητέρες όσο και τις θηλάζουσες!

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με κληρώσεις δώρων -προσφορά του e-shop www.gabi.gr τα οποία διεκδίκησαν 41 εναπομείναντες παρευρισκόμενες κυρίες. Συγκεκριμένα κληρώθηκαν ένα σουτιέν θηλασμού, μια τσάντα αλλαγής, 2 οικολογικές πάνες και μια δωροεπιταγή αξίας 20 ευρώ ενώ όλες οι κυρίες έλαβαν εκπτωτικά κουπόνια για μελλοντικές αγορές σε είδη βρεφανάπτυξης και προϊόντα εγκυμοσύνης/θηλασμού.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Κανελλοπούλου για την εισήγησή της αλλά και το κοινό που μας τίμησε με την παρουσία του.

Ραντεβού στο επόμενο σεμινάριο που διοργανώνουμε την Τετάρτη 30 Μαΐου. Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχών πατήστε ΕΔΩ

Ακολουθούν ορισμένα στιγμιότυπα του σεμιναρίου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *