Ενημερωτική εκδήλωση του Συλλόγου Μαιών-Μαιευτών Αθηνών (9/6/12)

Ενημερωτική εκδήλωση του Συλλόγου Μαιών-Μαιευτών Αθηνών (9/6/12)

με θέμα: “Ο Κόσμος χρειάζεται τις Μαίες τώρα περισσότερο από ποτέ!”

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Μαίας και του Μαιευτή -που γιορτάζεται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο στις 5 Μαΐου- o Σύλλογος Επιστημόνων Μαιών-Μαιευτών Αθηνών, θα πραγματοποιήσει εκδήλωση το Σάββατο 9 Ιουνίου, 9:00-14:00 στην Αίγλη Ζαππείου. 

Η εκδήλωση, με απόλυτο σεβασμό στην προαγωγή της υγείας της μητέρας και του παιδιού, απευθύνεται σε μαίες-μαιευτές καθώς και σε νέες και μέλλουσες μαμάδες. Παράλληλα θα λειτουργεί καλλιτεχνικό εργαστήρι για τους μικρούς φίλους και θα υπάρχουν δώρα για τις μαμάδες και τα παιδιά!

Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλους (δωρεάν parking).

Δείτε παρακάτω το αναλυτικό πρόγραμμα των ομιλιών (πατήστε πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση):


Σημ.: Η εκδήλωση είχε αρχικά προγραμματιστεί να γίνει την Κυριακή 6 Μαΐου και απευθυνόταν τόσο σε μαίες-ευτές όσο και στο ευρύ κοινό, αναβλήθηκε όμως λόγω εκλογών.

5 Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα της Μαίας και του Μαιευτή 2012

Το μήνυμα της κ.Παπάνη Περμανθίας, Προέδρου του ΣΕΜΜΑ για την ημέρα της Μαίας ήταν “Viva Midwives” (υιοθετήθηκε από την Πρόεδρο της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Μαιών (ICM) για την τριετία 2008-2011 Mrs Bridget Lynch).
Καμία μητέρα δεν θα πρέπει να ρισκάρει τη ζωή τη δική της και του αγέννητου παιδιού της διανύοντας την εγκυμοσύνη της χωρίς να έχει εξειδικευμένη Μαιευτική Φροντίδα. Παρά ταύτα κάθε χρόνο 48 εκατομμύρια γυναίκες γεννούν χωρίς την υποστήριξη ενός εξειδικευμένου επαγγελματία υγείας.
Οι συνέπειες είναι τραγικές. Περισσότερες από 350.000 γυναίκες πεθαίνουν παγκοσμίως κάθε χρόνο ως αποτέλεσμα επιπλοκών που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. Εκατομμύρια άλλες υποφέρουν από λοιμώξεις και αναπηρία.
Κάθε χρόνο, περισσότερα από 800.000 νεογέννητα πεθαίνουν κατά τον τοκετό , περισσότερα από 3 εκατομμύρια πεθαίνουν πριν συμπληρώσουν τον πρώτο μήνα ζωής και περίπου 7,6 εκατομμύρια πεθαίνουν πριν την ηλικία των 5 ετών. Σχεδόν όλα αυτά τα παιδιά θα είχαν σωθεί εάν είχαν πρόσβαση σε κατάλληλη Μαιευτική Φροντίδα.
Για αυτό το λόγο ο κόσμος χρειάζεται τις Μαίες και τους Μαιευτές τώρα περισσότερο από ποτέ. Οι Μαίες και οι Μαιευτές σώζουν ζωές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *