Τί θα φάμε σήμερα;

Νέα στήλη με συνταγές & εναλλακτικές προτάσεις
για βρεφικά – παιδικά γεύματα κ.α.

Η διατροφή των παιδιών έχει για όλους τους νέους γονείς πρωταρχικό ρόλο και συχνά γεννά ερωτήματα και άγχη όπως φαίνεται και μέσα από τα 100δες ερωτήματα που λαβαίνουμε στη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό“.

Αλλά και στο mitrikosthilasmos.com το ενδιαφέρον μας συνεχίζει και μετά την περίοδο του απογαλακτισμού, γι’ αυτό -όπως πρόσφατα είχαμε ανακοινώσει μέσα από τη σελίδα μας στο facebook– πλέον θα φιλοξενούμε τη νέα στήλη “Τί θα φάμε σήμερα;” με συνταγές και εναλλακτικές διατροφικές προτάσεις για μωρά και μεγαλύτερα παιδιά, με γνώμονα την προάσπιση της υγείας τους και την αποφυγή χρήσης τυποποιημένων προϊόντων από την περίοδο εισαγωγής στερεών γευμάτων και έπειτα.

Θυμίζουμε πως ξεκίνημα στερεών τροφών δεν σημαίνει αποθηλασμό γιατί η εισαγωγή στερεών τροφών είναι συμπληρωματική διατροφή και πρέπει να γίνεται σύμφωνα με το πότε είναι έτοιμο το μωρό για την εισαγωγή τους!

Η Παγκόσμια Στρατηγική για την παιδική και βρεφική διατροφή της Π.Ο.Υ. και της UNICEF, συνιστά την αποκλειστική διατροφή των βρεφών με μητρικό γάλα κατά τους πρώτους 6 μήνες της ζωής τους.

Αποκλειστικός μητρικός θηλασμός, είναι ο σωστός θηλασμός και σημαίνει να μην παρέχεται στο παιδί κανενός άλλου είδους τροφή σε υγρή ή στερεά μορφή, (ούτε χαμομήλι κλπ, ούτε νερό καθώς το μητρικό γάλα αποτελείται κατά 90% από νερό!) αλλά το παιδί να θηλάζει συχνά και χωρίς χρονικούς περιορισμούς (σημ.: σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση πρόκειται για μεικτή διατροφή).

Μετά το 6μηνο, προτείνει την σταδιακή εισαγωγή κατάλληλων στερεών τροφών ως συμπληρωματική διατροφή, δηλαδή παράλληλα με το θηλασμό που παραμένει η κύρια διατροφή μέχρι το πρώτο έτος του παιδιού. Έπειτα προτείνει τη συνέχιση του θηλασμού -πλέον ως συμπληρωματική διατροφή- μέχρι τα 2 έτη ή και περισσότερο, εφόσον το επιθυμούν μητέρα και παιδί (σημ.: δεν υπάρχει ανώτερο όριο αποθηλασμού).

Και… επειδή η γνώση πρέπει να μεταδίδεται, θα χαρούμε να λάβουμε και τις δικές σας συνταγές ή και εναλλακτικές προτάσεις (δοκιμασμένες ή μη) για τη στήλη “Τί θα φάμε σήμερα;” στο editor[at]mitrikosthilasmos.com, με την ένδειξη “ΣΥΝΤΑΓΗ“, με το όνομά σας, την περιοχή σας και -αν έχετε- συνοδευτική φωτογραφία.

Μείνετε σε επαφή, σύντομα κοντά σας η πρώτη συνταγή!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *