Συχνότητα θηλασμών και εναλλαγές στήθους

Συχνότητα θηλασμών και εναλλαγές στήθους

Μαία, Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας ΙBCLC

Καλησπέρα σας!
Έχω ένα κοριτσάκι 20 ημερών και θα ήθελα τη βοήθειά σας για ένα θέμα που με απασχολεί. Το μωρό είναι πολύ μικρό ακόμη και δεν έχει ωράρια ύπνου και φαγητού. Θέλω να την θηλάσω αποκλειστικά και αυτό κάνω μέχρι και σήμερα.

Το θέμα είναι ότι άλλες φορές πεινάει στη 1,5 ώρα και άλλες φορές, π.χ. νύχτα, με το ζόρι τη σηκώνω να φάει στις 4 ώρες, μιας και ο παιδίατρος μας είπε να μη μένει πάνω από 4 ώρες το πολύ χωρίς φαγητό σε αυτή την ηλικία.

Το αποτέλεσμα είναι, εφόσον θέλω να της δίνω ένα στήθος σε κάθε γεύμα όπως μας συνέστησαν από το νοσοκομείο, το στήθος να μένει από τη μια μεριά ανερέθιστο τη νύχτα ακόμα και 8 και 9 ώρες και να έχω πρόβλημα μετά, να είναι σκληρό και να μην τρέχει.

Επιπλέον, το βράδυ που έχει αυτή την έντονη υπνηλία, είναι άλλες φορές που καταφέρνει να τραβήξει 20 λεπτά και άλλες που στα 5 λεπτά δεν ξαναξυπνάει με τίποτα.Οπότε και πάλι το στήθος μένει ανερέθιστο. Τι μου προτείνετε να κάνω;

Φωτεινή Π.  Θεσσαλονίκη

26/04/2012
Αγαπητή Φωτεινή,
πρέπει να γνωρίζεις ότι απαιτούνται το ελάχιστο 8 γεύματα το 24ωρο, για να διατηρηθεί επαρκή παραγωγή  γάλακτος  και για να βάζει βάρος το βρέφος.

Αυτό σημαίνει ότι ανά τρεις ώρες, αν το νεογέννητο δεν ξυπνήσει το ξυπνάμε εμείς. Μου αναφέρεις ότι δέν καταφέρεις πάντα να ξυπνήσεις το μωρό σου. Θα σε συμβούλευα λοιπόν στην περίπτωση αυτή να το ξεντύσεις , να τού αλλάξεις πάνα και στην συνέχεια να κάνεις επιδερμική επαφή (skin to skin contact), τρίψε λίγο την πατούσα του, την πλάτη του, χάιδεψε το μάγουλο του για να ενεργοποιήσεις το αντανακλαστικό αναζήτησης.

Σού εύχομαι καλή προσπάθεια!

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό

Διαβάστε επίσης:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *