Προσωρινή διακοπή θηλασμού λόγω επέμβασης

Προσωρινή διακοπή θηλασμού λόγω επέμβασης

Παιδίατρος,
Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
Καλημέρα σας,
το αγοράκι μου είναι 2 μηνών ακριβώς και θα πρέπει να το αφήσω 24 ώρες για να κάνω επέμβαση αφαίρεσης χολής λαπαροσκοπικά. Ανάλογα με τα φάρμακα που θα μου χορηγηθούν, ίσως χρειαστεί να διακόψω το θηλασμό πάνω από 24 ώρες (+3-4 μέρες).

Αυτή τη στιγμή φτιάχνω σχολαστικά την τράπεζα γάλακτος για την/τις ημέρες απουσίας μου. Το μωρό όμως αρνείται να πιει από το μπουκάλι (προσπάθησε να ταΐσει 3ο πρόσωπο και παρόλο που δοκίμασε τη γεύση, ήταν αδύνατο να το πιει).

Μπορώ να βρω μια λύση άμεσα; Υπάρχει κίνδυνος να μείνει νηστικός όσες ώρες ή μέρες λείπω;

Έχω αναβάλει την επέμβαση όσο μπορώ, όμως βάζω σε κίνδυνο την υγεία μου. Επίσης, κάνω ειδική διατροφή λόγω της χολής που μου στερεί φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς, φυτικές ίνες και τόσα άλλα που πιστεύω ότι τα στερώ κι εγώ με τη σειρά μου από το μωρό.

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια και εκτιμώ αφάνταστα το έργο σας!

Μαριέττα Χ., Πειραιάς

27/04/2012
Αγαπητή φίλη,

να σας ζήσει το μωρό σας και καλή επιτυχία στην επέμβαση που σκοπεύτετε να κάνετε και η οποία φυσικά και δε θα χρειάζεται να σταθεί εμπόδιο στο να συνεχίζετε να θηλάσετε. Στη δυάδα μωρό-μαμά πρέπει και τα δυο μέλη να είναι υγιή!

Τα περισσότερα μωρά που θηλάζουν δυσκολεύονται αρχικά να δεχτούν να πίνουν από μπουκάλι -η θηλή της μαμάς τους είναι τόσο πιο μαλακή και μυρίζει πολύ πιο όμορφα-. Όμως μην απογοητευτείτε, με υπομονή και επιμονή το μωρό σας θα προσαρμοστεί.

Δοκιμάστε μαλακές θηλές με ευρεία βάση και μακρύ στόμιο. Πολύ σωστά δίνετε σε τρίτο πρόσωπο να ταΐσει το μωρό σας από το μπουκάλι ώστε αυτό να μη συνδυάσει την εικόνα του μπουκαλιού με εσάς.

Ένας άλλος και προτιμότερος τρόπος για να αποφύγετε τη σύγχυση θηλών που ενδεχομένως δημιουργήσει το μπουκάλι είναι η χρήση σύριγγας, μικρού κουταλιού ή κυπέλλου σίτισης (κυκλοφορούν στο εμπόριο).

Δείτε εδώ:

Φυσικά όσο θα είσαστε στο νοσοκομείο θα προσπαθείτε (εφόσον νιώθετε καλά) να αντλείτε γάλα.

Συνεννοηθείτε με τους ιατρούς σας αν μπορούν να προτιμηθούν φάρμακα συμβατά με το θηλασμό.

Καλή επιτυχία!
Αν έχετε άλλες απορίες επικοινωνήστε ξανά μαζί μου.

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό

Διαβάστε επίσης:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *