«Διάλεξε Στάση: Αντισύλληψη ή Ανασφάλεια»

«Διάλεξε Στάση: Αντισύλληψη ή Ανασφάλεια»

Εκστρατεία ενημέρωσης για την Αντισύλληψη

Ενημερωθείτε για την Αντισύλληψη 

και απαλλαγείτε από την ανασφάλεια


Με το σύνθημα «Διάλεξε Στάση: Αντισύλληψη ή Ανασφάλεια» ξεκινά ενημερωτική εκστρατεία για την αντισύλληψη, υπό την αιγίδα της Α’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Κέντρο Οικογενειακού Προγραμματισμού), στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα».

Η καμπάνια διοργανώνεται με αφορμή τη δημοσιιοποίηση στοιχείων σύμφωνα με τα οποία το 12% των γυναικών στην Ελλάδα έχουν κάνει έκτρωση τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους.

Ταυτόχρονα, το ποσοστό ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης στους εφήβους παγκοσμίως είναι υψηλό, αφού κάθε χρόνο περίπου 13 εκατομμύρια κορίτσια κάτω των 20 ετών μένουν έγκυες, ενώ παρατηρείται αύξηση των μολύνσεων από ΣΜΝ σε εφήβους.

Ο καθηγητής Αριστείδης Αντσακλής, διευθυντής της Α’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, διαπιστώνει πώς «παρά την πρόοδο, η χώρα μας έχει μείνει πίσω στο θέμα της αντισύλληψης, σε σχέση με τα ποσοστά της Ευρώπης.

Το 80% των γυναικών με ενεργή σεξουαλική ζωή που δεν παίρνουν αντισύλληψη μένουν έγκυες μέσα σε ένα χρόνο. Μία στις πέντε γυναίκες καταφεύγουν στην έκτρωση, πράξη που βάζει σε κίνδυνο όχι μόνο την αναπαραγωγική τους ικανότητα και την ψυχική τους υγεία, αλλά και την ίδια τη ζωή τους. Ενώ στην Ευρώπη, οι γυναίκες που χρησιμοποιούν το ‘χάπι’ φθάνουν το 22%-23%, στη χώρα μας το αντίστοιχο ποσοστό δεν υπερβαίνει το 4%.

Για τους λόγους αυτούς η εκστρατεία ενημέρωσης για την αντισύλληψη είναι εξαιρετικά σημαντική. Οφείλουμε να υποδείξουμε στις νέες κοπέλες τις επιλογές αντισύλληψης που έχουν. Στην ιστοσελίδα www.your-life.gr μπορούν να βρουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται, πολύ κατανοητά δοσμένες. Και το σημαντικότερο είναι πως μπορούν να μας γράψουν τις ερωτήσεις τους, ώστε να τις απαντήσουμε κατά περίπτωση».

Η εκστρατεία

Η Τάμτα, η Μαίρη Συνατσάκη και η Άννα Πρέλεβιτς είναι οι πρέσβειρες της εκστρατείας, με στόχο να εμπνεύσουν, να αφυπνίσουν και να ευαισθητοποιήσουν τις νέες γυναίκες να λάβουν τη σωστή ενημέρωση για μια υγιή και ασφαλή σεξουαλική ζωή.

Στόχος της εκστρατείας είναι να ενημερώσει για τις επιλογές που η αντισύλληψη παρέχει σήμερα στις γυναίκες που θέλουν να ελέγχουν τη ζωή και το σώμα τους, προλαμβάνοντας μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Η ανάγκη για την ενημέρωση προκύπτει από τα υψηλά ποσοστά εκτρώσεων, σεξουαλικών νοσημάτων και ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης που παρατηρούνται στους νέους.

Το ξεκίνημα της ενημερωτικής εκστρατείας πραγματοποιείται με την έναρξη της ιστοσελίδας www.your-life.gr, έναν πλήρη οδηγό αντισύλληψης για τη σύγχρονη γυναίκα που ξεκινάει τη σεξουαλική της δραστηριότητα, με πληροφορίες για όλα τα είδη αντισύλληψης, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους, με στόχο την αποφυγή των ΣΜΝ και το ασφαλές σεξ.

Είναι το πρώτο site που δημιουργείται στην Ελλάδα με ανάλογο περιεχόμενο σε απλή γλώσσα αλλά με απολύτως έγκυρες πληροφορίες, δοσμένες από τους γυναικολόγους του Κέντρου Οικογενειακού Προγραμματισμού, που απευθύνεται με αμεσότητα και χωρίς ταμπού στις έφηβες και τις νέες γυναίκες. Στο site θα υπάρχουν και posts και προσωπικές μαρτυρίες από τις τρεις πρέσβειρες καθ’ όλη τη διάρκεια της εκστρατείας.

Η καμπάνια ενημέρωσης θα διαρκέσει όλο τον χρόνο και θα περιλαμβάνει πολλές παράλληλες δράσεις, με εκδηλώσεις για νέους, εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε σχολεία, έντονη αρθρογραφία στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, viral videos, έντονη παρουσία στα social media και σελίδα στο facebook ενώ αναμένεται να κορυφωθεί την Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης, στις 26 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: health.in

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *