Σεμινάριο θηλασμού, 25 Απριλίου 2012

Σεμινάριο θηλασμού, 25 Απριλίου 2012

Το mitrikosthilasmos.com σας προσκαλεί στο 3ο κατά σειρά, δωρεάν σεμινάριο του 2ου κύκλου μηνιαίων, ενημερωτικών συναντήσεων “Ρώτα από κοντά”, που οργανώνει στην Αθήνα για θέματα μητρικού θηλασμού και μητρότητας, τα οποία απευθύνονται σε μέλλουσες και νέες μητέρες!

Την Τετάρτη 25 Απριλίου και ώρες 14:30-16:00 (περιοχή Χίλτον), με εισηγήτρια την Κάτια Σοφιανού-Κατσούλη, Παιδίατρος, MSc, MRCPCH, PgDip (Allergy), Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC, θα παρουσιαστεί το θέμα: “Παρακολούθηση της ανάπτυξης στο μωρό που θηλάζει. Εισαγωγή στερεών τροφών“.

Η σωματική ανάπτυξη στο μωρό που θηλάζει είναι πολλές φορές διαφορετική από αυτή του μωρού που τρέφεται με τεχνητό γάλα.

Στη συνάντηση αυτή θα επισημανθούν αυτές οι διαφορές, ενώ θα γίνει αναφορά στα «άλματα» και τα «πλατώ» ανάπτυξης καθώς και ο χειρισμός τους.

Μετά τους πρώτους 6 μήνες αποκλειστικού μητρικού θηλασμού, πρέπει να γίνει η σταδιακή εισαγωγή στερεών τροφών με παράλληλη διατήρηση του θηλασμού. Το πρόγραμμα εισαγωγής στερεών τροφών είναι το αντικείμενο του δεύτερου μέρους της συνάντησης.

Στο τέλος του σεμιναρίου θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με απαντήσεις σε ερωτήματά σας, και πρακτικές συμβουλές.

Δηλώσεις συμμετοχής

  • Το σεμινάριο είναι ΔΩΡΕΑΝ και απευθύνεται σε εγκύους και θηλάζουσες μητέρες
  • Εξασφαλίστε έγκαιρα τη συμμετοχή σας! Οι θέσεις είναι περιορισμένες γι’ αυτό απαιτείται προεγγραφή εγκαίρως. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.
  • Για την ακριβή τοποθεσία της συνάντησης θα ενημερωθείτε με προσωπικό μήνυμα στο email που θα δηλώσετε στην παρακάτω φόρμα συμμετοχής.

Οι μητέρες χρειάζονται γνώση και υποστηρικτικό περιβάλλον για να μπορέσουν να θηλάζουν αποκλειστικά και να αντισταθούν στην πίεση και στον πειρασμό να δώσουν άλλα φαγητά. Αυτό είναι δυνατόν όταν ο καθένας (επαγγελματίας υγείας, οικογένεια, κοινωνία) είναι πληροφορημένος σωστά και όταν ο αποκλειστικός μητρικός θηλασμός είναι κοινωνικός κανόνας.


Ο μητρικός θηλασμός πετυχαίνει όταν:

• η μητέρα και το μωρό έρθουν σε επαφή δέρμα με δέρμα αμέσως μετά το τοκετό και αρχίσει ο μητρικός θηλασμός μέσα στην πρώτη μισή ώρα. Το ερέθισμα αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αρχίσει η παραγωγή μητρικού γάλακτος και το μωρό να πάρει το πρωτόγαλα.

• το μωρό είναι σωστά τοποθετημένο στο στήθος και μπορεί να θηλάσει αποκλειστικά με αργές ήπιες θηλαστικές κινήσεις.

• το μωρό μπορεί να θηλάσει όποτε θέλει μέρα-νύχτα. Αυτό ονομάζεται ελεύθερος και απεριόριστος θηλασμός. Είναι ευκολότερος εάν το μωρό είναι δίπλα στην μητέρα του.

• το μωρό συνεχίζει να θηλάζει χρονικά όσο θέλει σε κάθε γεύμα και να αφήνεται να αποφασίσει εάν θα φάει από τον ένα ή και τους δύο μαστούς.

• στο μωρό δεν δίνουμε πιπίλες οι οποίες το κάνουν να ενδιαφέρεται λιγότερο για το θηλασμό.

Ο αποκλειστικός μητρικός θηλασμός είναι ασφαλής, υγιής και εφαρμόσιμος τρόπος για να σιτιστεί ένα μωρό τους πρώτους έξι μήνες της ζωής του, όμως επειδή ο μητρικός θηλασμός είναι σημαντικός για περισσότερο από τους έξι μήνες και η UNICEF και η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO), συνιστούν ότι ο μητρικός θηλασμός πρέπει να συνεχίζεται με κατάλληλες συμπληρωματικές τροφές για δύο ή και πλέον χρόνια.

Πηγή: unicef

Μείνετε σε επαφή!
Σύντομα θα ανακοινωθούν τα επόμενα σεμινάρια

4 Σχόλια

  1. Ποτε και στην θεσσαλονηκη θα κανετε σεμιναριο. Σασ περιμενομε η περιοχη μασ εχει πολυ αναγκη.

  2. Πότε θα γίνει κάποιο αντίστοιχο σεμινάριο στην Θεσσαλονίκη???

  3. Στην Θεσσαλονίκη πότε θα κάνετε σεμίναρια???

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *