Πόση ώρα πρέπει να θηλάζω το νεογνό;

Πόση ώρα πρέπει να θηλάζω το νεογνό;

Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας ΙBCLC

Γεια σας,
θα ήθελα πρώτα απ όλα να σας συγχαρώ για την πολύ καλή δουλεία που κάνετε.

Έχω ένα κοριτσάκι 10 ημερών το οποίο το θηλάζω από τότε που γεννήθηκε χωρίς να της έχω δώσει καθόλου ξένο γάλα. Απλά αναρωτιέμαι για το πόση ώρα θα πρέπει να την θηλάζω.
Στην αρχή στο μαιευτήριο μου είπαν να την βάζω σε κάθε στήθος 10 λεπτά ανα 3ωρο. Κι έτσι και έκανα, αλλά πιστεύω πως όσο μεγαλώνει θα πρέπει να θέλει παραπάνω χρόνο.

Είναι πολύ ήσυχη, κλαίει σπάνια, ξυπνάει κάθε 3 ώρες, μπορεί και νωρίτερα καμιά φορά, τρώει περίπου 20 λεπτά με 30 ώρα στο σύνολο και ξανακοιμάται. Όταν τρώει όμως, ακούω πως καταπίνει και γενικά έχω πολύ γάλα, (καμιά φορά από την πολύ ροή βήχει το καημένο γιατί κρύβεται από το πολύ ρούφηγμα) οπότε πιστεύω πως χορταίνει.

Και λερώνει περίπου 3-4 μπορεί και 5 φορές την ημέρα (εκτός τα τσίσα της). Σταματάει μόνη της και αποκοιμιέται μόλις περάσει μισή ώρα, κάποιες φορές τρώει περισσότερο κάποιες φορές λίγο λιγότερη ώρα.

Επειδή είμαι πρωτάρα και λίγο αγχωμένη με το θέμα του φαγητού και δεν θέλω με τίποτα να της δώσω κανένα συμπλήρωμα και ακούω πως τα άλλα μωρά τρώνε περισσότερη ώρα, ήθελα να σας συμβουλευτώ.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντησή σας.
Κωνσταντίνα Τ., Ηράκλειο Κρήτης

25/01/2012
Γεια σας και να σας ζήσει,

Ο θηλασμός θα πρέπει να είναι ελεύθερος και ανεμπόδιστος όλο το 24ωρο. Δηλαδή το μωρό θηλάσει όσο συχνά θέλει και για όση ώρα θέλει κάθε φορά.

Καλή συνέχεια

Στείλτε νέο ερώτημα
προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό


Γνωρίστε την υποστηρικτική μας ομάδα
Απανταχού θηλάζουσες


Διαβάστε επίσης:
Ευχαριστούμε που επιλέγετε το “Μητρικός θηλασμός – Μητέρα & Παιδί” για την ενημέρωσή σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *