Επιστροφή στη δουλειά. Το άγχος μου με το θηλασμό…

Επιστροφή στη δουλειά. Το άγχος μου με το θηλασμό…

Παιδίατρος, εξειδίκ. Νεογνολόγος
Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
pediatriki on line
Καλησπέρα!
Ξεκινάω δουλειά την Τετάρτη. 3 μέρες την εβδομάδα θα λείπω πάνω από 10 ώρες τις 2 από 8 ώρες και το Σάββατο 5 ώρες. Το μπεμπέ μου είναι 3 μηνών, θηλάζω αποκλειστικά (εκτός από 1-2 φορές που έδωσα τήλιο από λάθος καθοδήγηση).

Έχουμε δώσει μπιμπερό (ο μπαμπάς της και οι γιαγιάδες) από τις πρώτες μέρες γέννησης γιατί ξεκίνησα σχεδόν αμέσως την μία από τις 2 δουλειές μου. Δέχεται και το μπιμπερό και το στήθος. Προτιμάει το στήθος όμως περισσότερο.

Αυτό είναι το ένα μου άγχος. Όταν περνάνε 3-4 ώρες απουσίας μου ενώ πεινάει τρώει όλο και πιο λίγο από το μπουκάλι. Το πρώτο και το δεύτερο γεύμα τρώει μέχρι να χορτάσει ενώ αν τύχει και τρίτο γεύμα ενώ φαίνεται να πεινάει εκείνη το φτύνει. Έρχομαι εγώ και τότε τρώει.

Οπότε εδώ έρχεται το 2ο μου άγχος. Τώρα που λείπω λίγες ώρες αντέχει μέχρι να έρθω ή κλαίει αλλά για λίγη ώρα. Άμα λείπω πολλές τι θα γίνεται;

Το τρίτο και τελευταίο  είναι επειδή θα πρέπει μα τρέφεται δυστυχώς αρκετή ποσότητα με το μπιμπερό μητρικό γάλα η θρεπτική του αξία θα είναι ίδια. Θα παίρνει τα γραμμάρια και τις θρεπτικές αξίες κανονικά όπως το φρέσκο; Μέχρι τώρα έχει πάρει 1900 γραμμάρια από τότε που βγήκε από μαιευτήριο.

Έχω προγραμματίσει να αφήνω και φρέσκο γάλα και από την κατάψυξη γάλα και θα αντλώ και στην δουλειά.  Είμαι σίγουρη δηλαδή ότι όσο και να λείπω το γάλα θα τις φτάνει γιατί και οι αντλήσεις μου είναι 150 ml την φορά. Απλά αν δεν τρώει θα το αναπληρώνει με τις λίγες ώρες που θα με βλέπει;

Υ.Γ: κοιμάται γύρω στις 3 και 8 ώρες συνεχόμενα κι εγώ θα λείπω 8-4μιση και 8-11, 3 απογεύματα.
Κωνσταντίνα Β., Βριλήσσια

25/01/2012

Αγαπητή φίλη,

Συγχαρητήρια που θηλάζεις το μωράκι σου. Σίγουρα είναι ότι καλύτερο μπορείς να κανείς.

Είτε φρέσκο είτε από την κατάψυξη το μητρικό γάλα καλύπτει τις ανάγκες του μωρού σου πλήρως σε αντίθεση από κάθε ξένο. Να αντλείς ανά 3ωρο όταν λείπεις για 7 λεπτά από το κάθε στήθος 2 φορές.

Είναι αναμενόμενο να αρχίσει να ξυπνά περισσότερο το βράδυ.

Όταν επιστρέφεις να του προσφέρεις πολύ αγκαλιά, επαφή και χάδια. Με το τρόπο αυτό θα συνεχίσεις να έχεις γάλα για πολύ καιρό…

Καλή συνέχεια και μην ξεχνάς ότι κάποτε θα σε ευγνωμονεί για ότι του προσφέρεις σήμερα!


Στείλτε νέο ερώτημα
προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό


Γνωρίστε την υποστηρικτική μας ομάδα
Απανταχού θηλάζουσες


Διαβάστε επίσης:
Για περισσότερα σχετικά θέματα χρησιμοποιήστε το πεδίο “Αναζήτηση” που θα βρείτε δεξιά στη σελίδα!
Ευχαριστούμε που επιλέγετε το “Μητρικός θηλασμός – Μητέρα & Παιδί” για την ενημέρωσή σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *