Δεν ρεύεται επαρκώς και ξυπνάει συχνά

Δεν ρεύεται επαρκώς και ξυπνάει συχνά

Απαντά η Ειρήνη Παφίτη-Δημητρίου
Παιδίατρος MB ChB MRCPCH
Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Θηλάζω τον γιο μου από την πρώτη μέρα όποτε και όσο θέλει!

Είναι τώρα 19 μηνών και το πρόβλημα είναι το ίδιο από την αρχή: δεν ρεύεται επαρκώς (όσο και να προσπαθώ, με αποτέλεσμα να μένει μέσα του αέρας, τον οποίο για να αποβάλλει στον ύπνο του, ξυπνάει
, θηλάζει, που τον βοηθάει να αεριστεί, όμως ξανακοιμάται με καινούργιο αέρα και πάει έτσι μέχρι το πρωί (ξυπνάει σε 5-6 ώρες αφού κοιμηθεί, ξανά σε 3 ώρες και τις πρωινές ώρες σχεδόν κάθε μια ώρα). Εγώ δεν θέλω να μην ανταποκριθώ στο κλάμα του τη νύχτα, οπότε κοιμόμαστε ανεπαρκώς και οι δυο.

Υπάρχει κάποιο ανακλαστικό (όπως μου είπε η παιδίατρος) που όταν  θηλάζει τον βοηθάει να βγάλει τον αέρα; Είναι επώδυνος ο αέρας μέσα στην κοιλιά του; (Δεν είχε συμπτώματα κολικών ποτέ). Είναι κάτι που μπορώ να κάνω για να βελτιώσω τη κατάσταση αυτή;

Βάλια Τ., Αθήνα


24/01/2012

Αγαπητή Βάλια,

Δεν νομίζω να είναι τα αέρια που ξυπνούν το γιο σου. Είναι φυσιολογικό να έχει αέρια κατά το θηλασμό αλλά αν δεν έχει όλη μέρα συμπτώματα κολικών τότε δεν είναι αυτό το πρόβλημα.

Πρέπει να είσαι σίγουρη ότι δεν ξυπνά επειδή πεινάει (δίνε ένα ολοκληρωμένο γεύμα πριν από το βραδινό μπάνιο).

Για κάποια παιδιά σε αυτή την ηλικία αυτός είναι ο φυσιολογικός κύκλος του ύπνου ιδιαίτερα αφού κοιμάται πρώτα για 5-6 ώρες.

Πρέπει να ανταποκρινόμαστε στο κλάμα του μωρού αλλά καλό είναι να δοκιμάζεις από την αρχή της νύχτας να βοηθάς το μωρό να μην κοιμάται πάντα στην αγκαλιά σου για να είναι και πιο ήσυχος ο ύπνος της νύχτας. Σιγά σιγά θα μπείτε στη ρουτίνα σας.

Στείλτε νέο ερώτημα
προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό


Γνωρίστε την υποστηρικτική μας ομάδα
Απανταχού θηλάζουσες

Για περισσότερα σχετικά θέματα χρησιμοποιήστε το πεδίο “Αναζήτηση” που θα βρείτε δεξιά στη σελίδα!
Ευχαριστούμε που επιλέγετε το “Μητρικός θηλασμός – Μητέρα & Παιδί” για την ενημέρωσή σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *