Κλάμα στα πρώτα λεπτά θηλασμού

Κλάμα στα πρώτα λεπτά θηλασμού

Παιδίατρος, MRCPCH, DCH
Πιστοποιημένος σύμβουλος γαλουχίας IBCLC

www.pediatros-thes.gr

Αγαπητή ομάδα,
θα ήθελα τη γνώμη σας σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω κατά τις τελευταίες 2 εβδομάδες.

Το μωράκι μου είναι 46 ημερών και το θηλάζω αποκλειστικά. Το βάρος του είναι ικανοποιητικό όλο αυτό το διάστημα και ουσιαστικά δεν αντιμετωπίζαμε κανένα πρόβλημα, εκτός από 2 φορές που είχε έντονη αναγωγή αλλά έκτοτε δεν εμφανίστηκε ξανά.

Το πρόβλημα είναι το εξής: το μωρό αρχίζει να θηλάζει και μετά από τα πρώτα περίπου 5 λεπτά αρχίζει να έχει δυσφορία
, δείχνει να θέλει να βγει από το στήθος και κλαίει σε βαθμό υστερίας τις περισσότερες φορές. Βγάζοντας το από το στήθος ηρεμεί και όταν το τοποθετώ ξανά και αρχίζει να κάνει θηλαστικές κινήσεις και καταπίνει κάποια ποσότητα γάλακτος αρχίζει ξανά να κλαίει και να θέλει να βγει. Αυτό μπορεί να συμβεί αρκετές φορές έως ότου το αφήσω αρκετή ώρα να είναι ήρεμο και τελικά μπορεί να κοιμηθεί.

Θηλάζω όταν δείχνει να πεινάει και περίπου κάθε 3-4 ώρες από τον ένα μαστό κάθε φορά. Οι κενώσεις του είναι ικανοποιητικές και έχει πολλά ούρα.

Γεννήθηκε 3340 κιλά, βγήκαμε από το μαιευτήριο 3090 και πριν μια βδομάδα που ζυγίστηκε ήταν 5 κιλά. Κάθε εβδομάδα παίρνει κατά μέσο όρο 280 γρ (τις τελευταίες 3 εβδομάδες ενώ στην αρχή έπαιρνε πιο πολύ βάρος).

Θα ήθελα να μου πείτε που πιστεύετε ότι οφείλεται η συμπεριφορά του μωρού, όπως σας την περιέγραψα. Επίσης, στην ηλικία που είναι ποια εβδομαδιαία αύξηση του βάρους θεωρείτε ως ικανοποιητική (ή με άλλα λόγια, πόσο βάρος πρέπει να παίρνει την ημέρα κατά μέσο όρο στην ηλικία του 1μιση μήνα);

Τέλος, θεωρείτε ικανοποιητικό τον θηλασμό που κάνω ως 6 γεύματα το 24ωρο;

Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας,
Δήμητρα Κ., Αθήνα

21/12/2011

Περιγράφετε κολικούς. Σύντομα θα περάσουν. Συνεχίστε αποκλειστικό θηλασμό με τα σημάδια πείνας του παιδιού σας.

Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *