Καλησπέρα,
η κόρη μου είναι σχεδόν 8,5 μηνών και τη θηλάζω ακόμα.Ενώ μέχρι 4 μηνών, όταν χρειαζόταν να λείψω έπινε το γάλα μου από το μπιμπερό, όταν μετά από 2 μήνες που δεν το χρειαστήκαμε καθόλου προσπαθήσαμε να το χρησιμοποιήσουμε για να πιεί νερό ή ξένο γάλα δεν το ήθελε καθόλου.
Η παιδίατρός της πρότεινε 1 από τα 3 γεύματά της να είναι ξένο γάλα για να παίρνει περισσότερο στοιχεία κι εγώ λόγω δουλειάς μπορεί να χρειαστεί να λείψω 1-2 μέρες.
Δοκίμασα και με δικό μου γάλα αλλά δε θέλει. Πολύ σπάνια (στο σταθμό μια φορά όταν δεν είχε φάει το μεσημεριανό ήπιε ένα μπουκάλι το απόγευμα κι άλλη μία φορά που έλειπα στο εξωτερικό και είχε ήδη χάσει 2 γεύματα γάλακτος κατάφεραν πάλι στο σταθμό να πιει 110ml).
Τελευταία, μερικές φορές το βάζει στο στόμα της αλλά για να παίξει όχι ναι πιει νερό και μόνο μία φορά έδειξε να ζητάει νερό και ήπιε 30ml. Αλλά το κυριότερο που με απασχολεί είναι ότι δεν πίνει γάλα όταν λείπω έτσι, και όχι γιατί δεν της αρέσει το ξένο, ή, από ό,τι φαίνεται, γιατί δε θέλει καθόλου το μπιμπερό…αλλά μάλλον θεωρεί δεδομένο ότι θα εμφανιστώ από κάπου να τη θηλάσω και άρα αφήνει γεύματα έτσι.Τι προτείνετε να κάνω μιας και που είναι ακόμα μικρή για ποτήρι (δοκιμάσαμε και το εκπαιδευτικό ποτήρι με το στόμιο που πρέπει να ρουφήξει αλλά ούτε αυτό θέλει…);
Ευχαριστώ,
Ελένη Τ., Ηλιούπολη
Η μικρή δεν έχει κάποιο “πρόβλημα”, το καλύτερο για αυτήν επιζητά… Και αν δεν συνηθίσει σε μπιμπερό τόσο το καλύτερο.
Στέλιος Παπαβέντσης, Παιδίατρος, M.R.C.P.C.H., D.C.H., IBCLC
Τέως Επιστημονικός συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com