Γιατί είναι ανήσυχο το μωρό;

Γιατί είναι ανήσυχο το μωρό;

Απαντά η συντακτική ομάδα
του
mitrikosthilasmos.com

Γεια σας και από μένα…
Έχω κάποια ερωτήματα που με απασχολούν και η αλήθεια είναι ότι πανικοβάλλομαι (κακό αυτό).

Τον τελευταίο καιρό η μικρή δεν ησυχάζει καθόλου. Κλαίει συνέχεια και σταματάει μόνο όταν τη βάζω στο στήθος. Δεν κοιμάται όπως πριν, παρά μόνο στο στήθος. Όταν δε την παίρνει ο ύπνος και πάω να την βάλω στη καλαθούνα, το καταλαβαίνει και ξυπνάει και γίνεται χαμός. Γενικά τα πάντα τα κάνει στο στήθος αλλιώς γκρινιάζει συνέχεια. Α, και φυσικά πεινάει συνέχεια!

Τι γίνεται; βλέπω ότι έχω γάλα, μήπως πεινάει; δεν της φτάνει;

Για όλους αυτούς τους λόγους της δίνω και συμπλήρωμα 2 φορές για να ηρεμήσω λίγο και εγώ και η μικρή και οι θηλές μου που ταλαιπωρούνται τόσες ώρες…

Γιατί είναι τόσο ανήσυχη;
Χριστίνα Γ., Αθήνα

13/11/2011

Αγαπητή φίλη Χριστίνα,

Είναι πολλοί οι λόγοι που κάνουν ανήσυχο ένα μωρό και αυτοί δεν σχετίζονται πάντα με τη διατροφή του οπότε η λύση με το συμπλήρωμα
δεν θα έπρεπε να είναι η πρώτη σας επιλογή. Κάθε συμπλήρωμα που προσφέρετε (χωρίς ιατρικό λόγο) “κλέβει” από τον θηλασμό σας και μπορεί να κάνει τα πράγματα χειρότερα.

Στη φόρμα ερωτηματολογίου που συμπληρώσατε, αναφέρετε πως η μικρούλα βγάζει γουλιές από τη μύτη και κάνει ώρα να συνέλθει μετά, αυτό ίσως να οφείλεται σε γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Δοκιμάστε να τη θηλάζετε σε πιο όρθια θέση, να την κρατάτε όρθια στον ώμο σας αρκετή ώρα μέχρι να ρευτεί και να την ξαπλώνεται σε στρώμα υπό κλίση 45°.

Οι αλλαγές στις συνήθειες ύπνου και γευμάτων είναι φυσιολογικές καθώς όσο μεγαλώνουν τα παιδιά αλλάζουν και οι ανάγκες τους! Εξάλλου μπορεί αυτή την περίοδο να περνάει κάποιο άλμα ανάπτυξης και να έχει ανάγκη να αυξήσει την παραγωγή σας οπότε και να αποζητά πιο τακτικά γεύματα…
Επίσης, φυσιολογικό είναι να αποζητά το στήθος ή την αγκαλιά της μαμάς για να ηρεμήσει από οτιδήποτε την αναστατώνει! Όσο ήσασταν έγκυος, το μωρό ζούσε με τους ρυθμούς σας! Άκουγε την ανάσα σας, τους χτύπους  της καρδιάς σας, λικνιζόταν με τις κινήσεις σας… όταν την ακουμπάτε στην καλαθούνα όλα αυτά παύουν κι έτσι αναστατώνετε!
Αν ο θηλασμός δεν φαίνεται να την ηρεμεί, αν συνεχίζει να δυσανασχετεί παρά τις αγκαλιές, τις βόλτες κ.λπ. και σας ανησυχεί η συμπεριφορά της, επικοινωνήστε με τον παιδίατρό σας.
Καλή συνέχεια
Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *