Ειρηνική διαμαρτυρία για απαγόρευση δημόσιου θηλασμού

Ειρηνική διαμαρτυρία για απαγόρευση δημόσιου θηλασμού

Μετάφραση: Δήμητρα Διονυσίου

Επιμέλεια: Συντακτική ομάδα mitrikosthilasmos.com

Η Λουίζ Γουάρντ-Μπεργκμαν με μία ομάδα από μαμάδες
σε καθιστική διαμαρτυρία στο σιδηροδρομικό σταθμό του Μπέντφορντ.

Ο θηλασμός σε καφέ σιδηροδρομικού σταθμού δεν ήταν ό,τι καλύτερο…
Μία μητέρα έκανε καθιστική διαμαρτυρία στο σιδηροδρομικό σταθμό του Μπέντφορτντ (Bedford), όταν κάποιος από το προσωπικό καφετέριας της ζήτησε να φύγει επειδή θήλαζε το μωρό της.

Η Λουίζ Γουάρντ-Μπεργκμαν, που μένει στην οδό Χάρτινγκτον, βρισκόταν στην καφετέρια Pumpkin την περασμένη Παρασκευή, όταν το μωράκι της, η Εντίθ Ρόουζ, χρειάστηκε να θηλάσει. Όταν όμως η Λουίζ άρχισε να θηλάζει το μωρό, κάποιος από το προσωπικό της καφετέριας της ζήτησε να φύγει, προτείνοντάς της… να χρησιμοποιήσει τις τουαλέτες του σταθμού!

Η Λουίζ είπε: « Στο μητρικό θηλασμό, όταν το μωρό ζητάει να θηλάσει, πρέπει να το θηλάσεις. Ο κόσμος εκνευρίζεται όταν αφήνεις το μωρό να φωνάζει, τι έπρεπε να κάνω; Το προσωπικό δεν φάνηκε να συνειδητοποιεί ότι πρόκειται για διατροφικό θέμα και όχι για θέμα κανόνων ευπρέπειας. Ένιωσα λες και απλώς θεώρησαν ότι περιφερόμουν γυμνόστηθη δημοσίως»

Μετά το περιστατικό η Λουίζ συγκέντρωσε μία παρέα από φίλες της, από την τάξη της για μέλλουσες μαμάδες και από την ομάδα για γονείς και παιδιά «Bumps and Babes». Η παρέα βρέθηκε ξανά σήμερα στην καφετέρια, σε μια ειρηνική διαμαρτυρία για τη συμπεριφορά του προσωπικού απέναντι στη Λουίζ.

Εκπρόσωπος της καφετέριας δήλωσε: «Σαφώς και καλωσορίζουμε στο χώρο μας θηλάζουσες μητέρες με τα παιδάκια τους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, δυστυχώς ένα μέλος του προσωπικού μας δεν ανταποκρίθηκε με την ευαισθησία που επιθυμούμε να δείχνουμε στους πελάτες μας.

Από τότε που συνέβη αυτό, την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου, μιλήσαμε με τον σύντροφο της Λουίζ και ο υπεύθυνος της εταιρίας, Τομ Χολ,  επικοινώνησε με τη Λουίζ για να ζητήσει συγνώμη και να εξηγήσει ότι το συγκεκριμένο άτομο του προσωπικού μας ενημερώθηκε εκ νέου για την πολιτική της Pumpkin’s σε αυτό το θέμα.

Επιπλέον, στα εκπαιδευτικά προγράμματα θυμίζουμε στο προσωπικό μας ποια είναι η πολιτική μας, ώστε να αποφύγουμε να συμβεί κάτι αντίστοιχο στο μέλλον».

Και προσθέτει: «στείλαμε επίσης και ένα εκπτωτικό κουπόνι στη Λουίζ, ως μία μικρή ένδειξη της λύπης μας για το γεγονός ότι η επίσκεψή της στο Pumpkin δεν εξελίχθηκε όπως θα έπρεπε. Έντεκα φίλες της Λουίζ, με τα μωράκια τους, επισκέφτηκαν το κατάστημά μας στο σταθμό του Μπέντφορντ σήμερα το πρωί και τις υποδεχθήκαμε με το συνήθη, ζεστό τρόπο μας».

Πηγή & φωτό: bedfordtoday

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *