Έχεις άγχος; Θα κάνεις κόρη!

Έχεις άγχος; Θα κάνεις κόρη!

Άγχος: η νέα συνταγή για τις γυναίκες που θέλουν να γεννήσουν κόρες! 
Έτσι τουλάχιστον διατείνεται μια νέα έρευνα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης και αμερικανών επιστημόνων, σύμφωνα με την οποία η στρεσογόνος οικονομική κρίση ίσως οδηγήσει σε αύξηση στις γεννήσεις των κοριτσιών.
Όπως προκύπτει από την έρευνα, οι γυναίκες που λίγες εβδομάδες – ή και μήνες – πριν την εγκυμοσύνη βρίσκονται υπό πίεση τόσο στο σπίτι όσο και στη δουλειά έχουν αυξημένες πιθανότητες να γεννήσουν κόρες.
Η έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει εκείνες που προηγήθηκαν και δείχνουν ότι οι γεννήσεις των αγοριών μειώνονται μετά από περιόδους έντονης αναστάτωσης. 
Χαρακτηριστικά παραδείγματα οι μήνες που ακολούθησαν την 11η Σεπτεμβρίου, κατά τους οποίους παρατηρήθηκε μεγάλη μείωση στις γεννήσεις των αγοριών στη Ν. Υόρκη, καθώς και η πτώση του Τείχους του Βερολίνου, μετά την οποία γεννήθηκαν πολύ λιγότερα αγόρια στην πρώην Ανατολική Γερμανία.
Ωστόσο, η νέα έρευνα είναι η πρώτη που συνδέει τη γέννηση κοριτσιών με το καθημερινό άγχος μιας γυναίκας και τα υψηλά επίπεδα ορμονών του στρες.
Η έρευνα έγινε σε δείγμα 338 γυναικών από όλη τη Βρετανία – που προσπαθούσαν να μείνουν έγκυες – από τις οποίες ζητήθηκε να κρατούν ημερολόγιο για την καθημερινότητά τους και τη σεξουαλική τους ζωή, ενώ συμπλήρωσαν επίσης ερωτηματολόγια για το κατά πόσο αγχωμένες ένοιωθαν.
Παράλληλα, οι ερευνητές μέτρησαν τα επίπεδα ορμονών του στρες – όπως η κορτιζόλη – κατά τους μήνες πριν την εγκυμοσύνη των γυναικών.
Από τα μωρά που γεννήθηκαν, τα 58 ήταν αγόρια και τα 72 κορίτσια. Υπό κανονικές συνθήκες, στη Βρετανία γεννώνται 105 αγόρια για κάθε 100 κορίτσια.
Όπως αποδείχθηκε, οι γυναίκες που ένιωθαν περισσότερο αγχωμένες είχαν έως και 75% λιγότερες πιθανότητες να γεννήσουν αγόρια.
Οι ερευνητές δεν έχουν ακόμη διευκρινίσει γιατί τα υψηλά επίπεδα κορτιζόλης, τα οποία επηρεάζονται από το μακροχρόνιο άγχος στη δουλειά αλλά και στις σχέσεις, συνδέονται με μείωση των πιθανοτήτων γέννησης αγοριών.
Το γένος του μωρού καθορίζεται από τα χρωμοσώματα του σπερματοζωαρίου, ωστόσο είναι πιθανό τα υψηλά επίπεδα κορτιζόλης να καθιστούν πιο δύσκολο για τα αρσενικά έμβρυα να εμφυτευτούν στη μήτρα.
Επιπλέον, τα αρσενικά μωρά είναι πιο εύθραυστα και επομένως πιο ευάλωτα σε αποβολές όταν τα επίπεδα της κορτιζόλης είναι υψηλά.
Πηγή: nooz
Image: madamenoire

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *