Η εγχείριση σμίκρυνσης στήθους επηρεάζει τη γαλουχία;

Η εγχείριση σμίκρυνσης στήθους επηρεάζει τη γαλουχία;

Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας ΙBCLC
Είμαι έγκυος στο τρίτο παιδί μου και επειδή δεν θήλασα επιτυχώς τα δύο πρώτα και θα ήθελα να τα καταφέρω αυτή τη φορά ήθελα να ρωτήσω εάν μπορεί να επηρεάζει την παραγωγή μου το γεγονός ότι πριν από 21 χρόνια έκανα σμίκρυνση στήθους.

Στην πρώτη μου κόρη είχα γάλα αρκετό για να πίνει λίγο το μωρό αλλά ποτέ δεν ήταν το στήθος μου γεμάτο γάλα αν και τη θήλαζα σε κάθε γεύμα (εάν θυμάμαι καλά πρέπει να έτρωγε 8 γεύματα).

Βέβαια το λάθος μου ήταν ότι την άφηνα μόνο 15 λεπτά σε κάθε στήθος και όχι για όση ώρα ήθελε σύμφωνα με τις οδηγίες που μου είχαν δώσει. Μετά έτρωγε πάντα συμπλήρωμα, νομίζω ξεκίνησε από 90 γρ και κατέληξε σε 120.

Πάντως συγκριτικά με την αδελφή μου και άλλες φίλες μου ποτέ δεν είχα πολύ γάλα, ποτέ δεν έτρεχε το στήθος μου, δεν πόναγα όπως έλεγαν οι άλλες, ούτε το στήθος μου ήταν βαρύ.

Θα ήθελα να ξέρω αν μπορεί να φταίει γι’ αυτό η πλαστική που έχω κάνει ή δεν έχει καμία σχέση με τον θηλασμό.

Στη δεύτερη κόρη μου είμαι σίγουρη ότι έφταιγα κι εγώ γιατί δεν την θήλαζα το βράδυ οπότε μάλλον έκοψα το γάλα μου από δικό μου λάθος.

Μαριλένα Κ., Βριλήσσια
14/10/2011
Η εγχείριση σμίκρυνσης επηρεάζει τη γαλουχία ανάλογα με τη μέθοδο που χρησιμοποιήθηκε, από το ποσοστό του αδένα που αφαιρέθηκε, από τον τρόπο που μετακινήθηκε η θηλή.

Κάποιες μητέρες καταφέρνουν να θηλάσουν αποκλειστικά μετά από αυτή την επέμβαση, ενώ άλλες καταφέρνουν να θηλάσουν σε συνδυασμό με συμπλήρωμα ξένου γάλακτος.

Οι προηγούμενες προσπάθειες που κάνατε, δεν είναι ενδεικτικές του πόσο γάλα μπορείτε να παράγετε.

Οι παρεμβάσεις που έγιναν από την αρχή, ήταν αρκετές από μόνες τους για να εμποδίσουν την εδραίωση της γαλουχίας.

Η σμίκρυνση ίσως επηρέασε την εδραίωση της γαλουχίας, αλλά εκ των υστέρων δεν είναι δυνατό να διαχωριστεί η επίδρασή της από τις παρεμβάσεις που έγιναν (περιορισμός του θηλασμού στη διάρκεια του γεύματος και στη συχνότητα).

Θα ήταν καλό να έρθετε σε επαφή με κάποιο σύμβουλο γαλουχίας. Η από κοντά αξιολόγηση του θηλασμού είναι σημαντική για την περίπτωσή σας.

Καλή συνέχεια

Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *