Παιδίατρος, MB, ChB, MRCPCH
Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC
Ο μικρός μου είναι 27 ημερών και την πρώτη εβδομάδα διατήρησε τα κιλά που βγήκαμε (3300γρ). Ο παιδίατρος με μάλωσε και ξεκινήσαμε σε κάθε γεύμα 100 ml συμπλήρωμα!
Το ένα μου στήθος είχε καρουμπαλάκια αλλά με μασάζ το βοήθησα! Ενώ βελτιώθηκε η ροή ο μπέμπης εδώ και δύο μέρες τραβιέται χωρίς να την αφήνει, δυσανασχετεί και κλαίει με αποτέλεσμα να μου τις πληγώνει και να πονάω και κατά την διάρκεια αλλά και να μην τρώει.
Ο παιδίατρος μου έδωσε τη celestoderm για να τις ανακουφίσω και να συνεχίζω το συμπλήρωμα!
Πως μπορώ να αλλάξω την κατάσταση;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο και τη βοήθειά σας!
Αντωνία Ρ., Καστοριά
Αγαπητή Αντωνία
Δυστυχώς με αυτές τις λάθος συμβουλές έχεις καταφέρει να μειώσεις την παραγωγή και τη ροή από το στήθος σου σε σημείο που ο μικρός προτιμάει την ροή από το μπουκάλι και σου τραβάει τη θηλή.
Πρέπει επειγόντως να ακολουθήσεις τις συμβουλές για επαναγαλακτισμό αν πραγματικά θέλεις να θηλάσεις. Η κορτιζονούχα κρέμα δεν είναι η καλύτερη λύση και αν συνεχίζεις να πονάς πρέπει κάποιος γιατρός φιλικός προς τον θηλασμό ή ακόμη καλύτερα κάποιος σύμβουλος θηλασμού να σε δει για να σου δώσει αγωγή.
Προσπάθησε να μην βάζεις για λίγο καιρό το μωρό στο στήθος όταν πεινάει πολύ για να μην εκνευρίζεται και σε δαγκώνει. Αυτό θα βελτιωθεί όταν αυξήσεις την παραγωγή σου.
Χρησιμοποίησε ακόμη κρέμα λανολίνης και μητρικό γάλα για τις θηλές και να τις αφήνεις ανοικτές να αερίζονται.
Καλή επιτυχία
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ
Παιδίατρος MB ChB (Sheffield-UK), MRCPCH, IBCLC
Πτυχιούχος του Βασιλικού Κολλεγίου Παιδιατρικής και Υγείας των Παιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου
Διεθνώς Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας
Επιστημονικός συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com | Βιογραφικό
Διαβάστε επίσης: Πληγωμένες, θηλές… πόνος και δυσκολία θηλασμού