Πώς θα τη μάθω να κοιμάται χωρίς το στήθος;

Πώς θα τη μάθω να κοιμάται χωρίς το στήθος;

Απαντά η συντακτική ομάδα
του
mitrikosthilasmos.com

Καλησπέρα σας.
Έχω ένα κοριτσάκι 16 μηνών. Από την πρώτη στιγμή την θήλασα αποκλειστικά.

Έχει μια πάρα πολύ καλή ανάπτυξη και δεν έχει αρρωστήσει ποτέ, ούτε προβλήματα με εμβόλια και αλλεργίες. Τρώει τα πάντα, βέβαια αποφεύγουμε τα γλυκά.

Πλέον τον θηλασμό τον έχουμε περιορίσει για τον μεσημεριανό και βραδινό ύπνο.

Επειδή χρησιμοποιεί τον θηλασμό μόνο για πιπίλα μήπως θα μπορούσατε να με συμβουλέψετε πώς θα τη μάθω να κοιμάται χωρίς το στήθος; νομίζω πως πλέον δεν της προσφέρει κάτι μόνο εξάρτηση.

Συμφωνείτε με την διακοπή αυτού του θηλασμού;

Βίκυ Χ., Καβάλα

12/07/2011

Φίλη Βίκυ,

Όντας μια μητέρα που έχει θηλάσει αποκλειστικά και που μάλιστα έχει συνεχίσει για 16 ολόκληρους μήνες να προσφέρει μητρικό γάλα στο
παιδί της, αναγνωρίζοντας τα οφέλη από αυτό, θα πρέπει να ξέρεις πως ο θηλασμός δεν είναι μόνο για τη θρέψη, δεν είναι σχέση εξάρτησης ή συνήθειας για το παιδί αλλά βαθιά σχέση! Έτσι ο ύπνος στο στήθος είναι μια ανάγκη -απόλυτα φυσιολογική- για επαφή και χαλάρωση και συνεχίζεται σε όλη τη φάση του θηλασμού.

Αυτή η κατάσταση (ο ύπνος στο στήθος) συχνά εξυπηρετεί και τις ίδιες τις μητέρες (που διευκολύνονται με τη διαδικασία του ύπνου) μέχρι όμως τη στιγμή που είτε θεωρούν πως το παιδί τους πλέον μεγάλωσε είτε απλά κουράστηκαν οι ίδιες (όχι πως είναι κακό αυτό!) και θέλουν να αλλάξουν την κατάσταση…

Παρακάτω ακολουθούν κάποιες σχετικές απαντήσεις τις οποίες μπορείς να συμβουλευτείς για να αποφασίσεις αν θα προχωρήσεις σε αποθηλασμό ή όχι! 

Αν κάνεις μια αναζήτηση (θα βρεις το σχετικό πεδίο στη δεξιά στήλη της σελίδας) , θα βρεις πολύ περισσότερα θέματα!

Καλή συνέχεια!

Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *