Επιτρέπονται τα συμπληρώματα διατροφής στο θηλασμό;

Επιτρέπονται τα συμπληρώματα διατροφής στο θηλασμό;

Απαντά η συντακτική ομάδα
του
mitrikosthilasmos.com

Γεια σας,

Σας ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθεια σας κάθε φορά και μέσα από τα προσωπικά μου ερωτήματα και μέσα από τα θέματα που αναρτάτε!

Θηλάζω την 9 μηνών κόρη και σκέφτομαι να πάρω ένα συμπλήρωμα διατροφής, σαν βοήθημα για σύσφιγξη και λιπόλυση, στα πλαίσια της προσπάθειας απώλειας των κιλών της εγκυμοσύνης και λοχείας.

Επιτρέπεται η χρήση τέτοιου τύπου συμπληρωμάτων κατά την περίοδο θηλασμού;

Κωνσταντίνα Κ., Αθήνα

07/07/2011

Αγαπητή φίλη Κωνσταντίνα,


οι περισσότερες γυναίκες μετά τον τοκετό προσπαθούν να επαναφέρουν το σώμα τους στην κατάσταση προ εγκυμοσύνης και συχνά στρέφονται στα συμπληρώματα διατροφής είτε σαν βοήθημα στην προσπάθειά τους είτε σαν λύση.

Εφόσον θηλάζεις, για τη χρήση συγκεκριμένου σκευάσματος θα πρέπει να συμβουλευτείς το γιατρό σου που θα μελετήσει τα συστατικά του συμπληρώματος και θα αξιολογήσει το κατά πόσο επιτρέπεται η χρήση του σε σχέση με την ηλικία του μωρού σου, τη συχνότητα των θηλασμών που κάνει κλπ.

Γενικά όμως κατά την περίοδο της γαλουχίας τα συμπληρώματα διατροφής πρέπει να αποφεύγονται καθώς συχνά περιέχουν ανεπιθύμητα συστατικά που περνούν στο μητρικό γάλα. Επιπλέον υπάρχει πάντα η πιθανότητα να επιφέρουν απότομη απώλεια κιλών που ενδέχεται να επηρεάσει σοβαρά την παραγωγή του μητρικού γάλακτος.

Μπορείς να υιοθετήσεις μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή, να πίνεις αρκετό νερό μέσα στην ημέρα και αν μπορείς να κάνεις κάποιες φορές την εβδομάδα γυμναστική!

Επίσης μπορείς να συμβουλευτείς και κάποιον διαιτολόγο/διατροφολόγο που να μπορεί να σου προτείνει εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής με σκοπό την ομαλή απώλεια κιλών χωρίς να επηρεαστεί στο ελάχιστο ο θηλασμός σου! Εξάλλου στο αδυνάτισμα σε βοηθά και ο ίδιος ο θηλασμός, έστω και αν καμιά φορά συμβαίνει με αργούς ρυθμούς!

Μπορείς να δεις και τα θέματα που έχουμε δημοσιεύσει σχετικά με τη διατροφή/δίαιτα της θηλάζουσας μητέρας.

Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *