Διατήρηση γαλουχίας για πρόωρο βρέφος

Διατήρηση γαλουχίας για πρόωρο βρέφος

Παιδίατρος, MRCPCH, DCH
Πιστοποιημένος σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
www.pediatros-thes.gr
Καλή σας ημέρα.
Γέννησα στις 11/07 το αγοράκι μου, πρόωρα και μέχρι σήμερα είναι στη ΜΕΝ (τώρα πια στην απλή παρακολούθηση) και σιτίζεται αποκλειστικά με μητρικό γάλα.

Επειδή σε μερικές μέρες θα έρθει σπίτι, θα ήθελα να ξέρω σε περίπτωση που δεν καταφέρει να πιάσει αμέσως στήθος, ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσω την παραγωγή μου με το θήλαστρο (έχω νοικιάσει το νοσοκομειακό) και πώς μπορώ σταδιακά να την αυξήσω. Αυτή τη στιγμή κάνω αντλήσεις των 15 λεπτών ανά στήθος κάθε 3 ώρες και συνολικά μαζεύω περίπου 500ml την ημέρα (65 περίπου ανά άντληση).

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Μαριλένα Χ, Αθήνα

30/07/2011


Αγαπητή Μαριλένα,

συγχαρητήρια για την προσπάθειά σου στην γαλουχία.

Κατά τις πρώτες εβδομάδες στο σπίτι θα επιχειρήσεις συχνό άμεσο θηλασμό σε απάντηση στα σημάδια πείνας του παιδιού.

Επίσης θα ήταν καλό να συνεχίσεις στο τέλος των θηλασμών να κάνεις με νοσοκομειακό θήλαστρο διπλές αντλήσεις τουλάχιστον 6 το 24ωρο αρχικά.

Χρειάζεται παρακολούθηση από παιδίατρο ιδανικά με γνώσεις γαλουχίας στις πρώτες 3 μέρες από την έξοδο και έπειτα εβδομαδιαία, αναλόγως τα ζητήματα που προκύπτουν.

Επίσης θα ήταν καλό να υπάρξει και μια συνάντηση με σύμβουλο γαλουχίας για να εκπαιδευτείτε σε αποτελεσματικό θηλασμό-σωστή τοποθέτηση, σύλληψη, θέσεις θηλασμού κλπ.

Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *