Δεν είναι νωρίς για μόνο 2 γεύματα θηλασμού;

Δεν είναι νωρίς για μόνο 2 γεύματα θηλασμού;

Απαντά η Βασιλική Δανηλάτου
Αιματολόγος MD, PhD
Επιμελήτρια Β’ Αιμοδοσίας ΒΓΝΗ
Συνεργαζόμενη Ερευνήτρια ΙΜΒΒ, ΙΤΕ
Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC
www.lactation.gr

Καλησπέρα σας.
Η μπέμπα είναι 7 μηνών και θηλάζει αποκλειστικά.

Από τον έκτο ξεκινήσαμε φρουτόκρεμα το πρωί και ρυζάλευρο το απόγευμα. Εδώ και μία εβδομάδα τρώει και πολτό λαχανικών το μεσημέρι. Με αποτέλεσμα να θηλάζω μόνο πρωί και βράδυ. Τρώει 150-200 γρ., πίνει νερό από ποτηράκι κλειστό και μετά δεν θέλει να θηλάσει.

Από όσο γνωρίζω σε αυτήν την ηλικία οι τροφές είναι συμπληρωματικές,δεν αντικαθιστούν θηλασμούς; Τι μου προτείνετε να κάνω; Δεν είναι νωρίς να θηλάζω τόσο λίγο;

Ευχαριστώ πολύ.
Βασιλική Π., Θεσσαλονίκη

13/07/2011

Θα πρότεινα να τη θηλάζετε πριν το γεύμα, έτσι ώστε να κάνει περισσότερους θηλασμούς. Επίσης το νερό θα μπορούσε σε κάποιο βαθμό να αντικατασταθεί από κάποιο θηλασμό.

Πολλά μωρά θέλουν να θηλάσουν και μετά το φαγητό. Επίσης κάθε μωρό έχει το δικό του ρυθμό, σε σχέση με την ποσότητα φαγητού που τρώει.

Βέβαια το άλλο που ίσως έγινε με τη δική σας περίπτωση ήταν ότι βάλατε πολύ γρήγορα πολλά γεύματα, θα μπορούσε να γίνει με πιο αργό ρυθμό. Εφόσον όμως έγινε, πιστεύω ότι το να προσφέρετε το στήθος πριν το γεύμα θα αυξήσει τον αριθμό των γευμάτων θηλασμού.

Τον πρώτο χρόνο ζωής να γνωρίζετε ότι ο μητρικός θηλασμός είναι η κύρια τροφή του μωρού και τα άλλα τα συμπληρώματα.

Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

1 Σχόλιο

  1. Φιλη μου,γιατι εδωσες τοσο νωρις τριτο γευμα?Τωρα με τις ζεστες ειναι ευκαιρια να κοψεις την απογευματινη κρεμα και να θηλαζεις.Βαλε απογευματινο μετα το δεκατο μηνα τουλαχιστον.Επισης το βραδυ να σηκωνεις το μωρο και να το θηλαζεις κοιμισμενο 2-3 φορες.Αν αφησεις μονο πρωι-βραδυ θα ελλατωθει το γαλα σου!Γενικα μια με μιαμισυ ωρα πριν το γευμα θηλαζε ανετα, δεν επηρεαζει την ορεξη του.Με συναδελφικη αγαπη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *