Μερικές φορές το μωρό δείχνει να μη χορταίνει…

Μερικές φορές το μωρό δείχνει να μη χορταίνει…

Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας ΙBCLC

Καλησπέρα,
Έχω μία κόρη τριανταδύο ημερών. Είναι το πρώτο μου παιδί. Τη θηλάζω αποκλειστικά από την πρώτη στιγμή (την είχα στο δωμάτιό μου στην κλινική).

Παρατήρησα ότι εδώ και δέκα ημέρες, μία μέρα τρώει κανονικά, δηλαδή κάθε τρεις ώρες το πρωί και κάθε τέσσερις ώρες το βράδυ και από τα δύο στήθη για δεκαπέντε λεπτά περίπου.

Την επόμενη ημέρα φαίνεται ότι για κάποιες ώρες τις ημέρες, συνήθως έξι με οκτώ δεν χορταίνει με τίποτε. Κάθεται στο στήθος για μία ώρα από την οποία καταλαβαίνω ότι τρώει τουλάχιστον τα σαράντα λεπτά και μετά από ένα τέταρτο κλαίει και οδύρεται σαν να μην έχει φάει για μέρες!

Είναι απολύτως αδύνατο να την ηρεμήσω με άλλο τρόπο και απλώς την ξαναβάζω στο στήθος όπου συνεχίζει το ίδιο μοτίβο. Επίσης τις ημέρες αυτές έχει πάρα πολλές κενώσεις, μπορεί και 15 πολύ λερωμένες πάνες!

Υπάρχει κάποια επιστημονική εξήγηση για τη συμπεριφορά της αυτή;

Μήπως φταίει το γάλα μου τις ημέρες εκείνες; Να σημειώσω κλείνοντας ότι έχω πολύ γάλα, ενώ η μικρή ποτέ δεν αδειάζει το στήθος μου.

Ευχαριστώ ιδιαιτέρως για το χρόνο σας.
Ευφημία Π., Θεσσαλονίκη

10/06/2011
Η συμπεριφορά του μωρού σας είναι κανονική και τις ημέρες που τρώει ανά τρίωρο και τις ημέρες που τρώει πιο συχνά. Τα μωρά περνάνε άλματα ανάπτυξης, κατά τα οποία τρώνε πιο συχνά.

Καλή συνέχεια

Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *