Επιστροφή στη δουλειά ίσον αποθηλασμός τελικά;

Επιστροφή στη δουλειά ίσον αποθηλασμός τελικά;

Απαντά η Lauri-Ann Robertson
Μοριακός Βιολόγος BSCM
Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC
Ειδικός Ολιστικής Οικογενειακής Υγείας CHHC
www.familywellness.gr 

Καλησπέρα και συγχαρητήρια για την δουλειά σας.

Έχω ένα κοριτσάκι 3 1/2 μηνών το οποίο θηλάζει “σχεδόν” αποκλειστικά (τον 2ο μήνα συμπλήρωνε το τελευταίο γεύμα της με ξένο γάλα αλλά μετά από αρκετή προσπάθεια πλέον δεν το χρειάζεται).

Σε ένα μήνα επιστρέφω στην εργασία μου, στην οποία είναι τέτοιες οι συνθήκες που δεν μου επιτρέπουν να αντλώ γάλα με θήλαστρο (σε καμία περίπτωση!). Το ίδιο διάστημα επίσης η μικρή μου θα αναγκαστεί να μείνει με την γυναίκα που θα την φροντίζει για τις ώρες που θα λείπω.

Αρχικά είχα ως δεδομένο ότι θα αποθηλάσω αλλά θεωρώ ότι είναι κρίμα εφόσον έχω ακόμα γάλα και επίσης δεν ξέρω πώς ακριβώς πρέπει να το κάνω.
Επιπλέον πιστεύω ότι θα είναι διπλό σοκ για το μωρό να αποχωριστεί την μαμά του και να σταματήσει να θηλάζει ταυτόχρονα.

Σκέφτηκα να σταματήσω σταδιακά να την βάζω στο στήθος και να αντλώ το γάλα με θήλαστρο και να της το δίνω με μπιμπερό. Επίσης η κυρία που θα την φυλάει θα είναι μαζί μου 10 ημέρες πριν επιστρέψω στην δουλειά και θα την ταΐζει εκείνη 2 φορές πάλι με το γάλα μου σε μπιμπερό.

Τί θα γίνει όμως όταν εγώ θα εργάζομαι και θα πρέπει να πίνει ξένο γάλα στα 2 γεύματα τις ώρες που θα λείπω; (Αμέσως μετά τον θηλασμό δεν καταφέρνω ούτε 20ml να βγάλω με το θήλαστρο ώστε να το αφήσω στην νταντά). Θα το δεχτεί το ξένο γάλα; Και εγώ θα αντέχω 8 ώρες χωρίς να βγάλω γάλα; Και αυτό που θα οδηγήσει; Στην σταδιακή μείωση του γάλακτός μου; Μήπως θα ήταν προτιμότερο να αντικαταστήσω από τώρα τα 2 γεύματα με ξένο γάλα ώστε να της τα δίνω εγώ και να νιώθει πιο ασφαλής η μικρή; Και γενικά μήπως θα έπρεπε η διαδικασία αποθηλασμού να έχει ολοκληρωθεί μέχρι να φύγω;

Σημειώστε ότι αυτό που με νοιάζει πάνω από όλα δεν είναι τόσο ο αποθηλασμός όσο να το βιώσει καλά και ομαλά η μικρούλα μου.

Παρακαλώ πολύ για την συμβουλή σας.
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
Γεωργία Σ., Αθήνα

20/05/2011

Κατ΄αρχήν, είναι σημαντικό που θηλάσατε για αυτό το  χρονικό διάστημα και απολύτως κατανοητή η ανησυχία σας για το τι θα γίνει από δω και πέρα με την έναρξη της εργασίας σας.

Δυστυχώς δεν υπάρχουν απλές απαντήσεις σε καμία από τις πολλές ερωτήσεις που βάζετε και το όλο θέμα είναι τελείως εξατομικευμένο.

Χρειάζεται μια πλήρης προσέγγιση από κάποιον/α ειδικό σε θέματα θηλασμού, ο οποίος θα σας ζητήσει πολλές επιπρόσθετες πληροφορίες και θα σας προτείνει ενδεχομένως και μερικές λύσεις.

Ευχαριστώ.

Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *