Ένδειξη αλλεργίας οι βλέννες και το αίμα στα κακά του μωρού

Ένδειξη αλλεργίας οι βλέννες και το αίμα στα κακά του μωρού

Απαντά η Αναστασία Καραθανάση
Παιδίατρος, εξειδίκ. Νεογνολόγος

Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
pediatriki on line 

Καλησπέρα σας!
Έχουμε ένα αγοράκι 3 μηνών και σήμερα για πρώτη φορά είδαμε αίμα στα κόπρανά του σε βλεννώδη μορφή. Παραθέτω κάποιες πληροφορίες για το ιστορικό του.

Γεννήθηκε 3.450γρμ και 51εκατοστά και τώρα είναι 6.900γρμ και 62εκατοστά, θηλάζει αποκλειστικά (καθόλου συμπλήρωμα), έχει εμφανίσει πριν από ένα μήνα βρογχιολίτιδα που καταπολεμήθηκε με φαρμακευτική αγωγή (σπρέι) μέσα σε 15 ημέρες, από τις πρώτες 2 εβδομάδες του ξεκίνησαν (πιθανώς) οι “γνωστοί” κολικοί που τον ταλαιπωρούν έως και σήμερα, ενεργείται 2 με 3 φορές την ημέρα, “βρέχει” περίπου 5 με 6 πάνες την ημέρα και κάνει μεγάλες προσπάθειες (σφίγγεται πάρα πολύ!!!) για να αεριστεί.

Κλαίει κατά διαστήματα όλη την ημέρα (τρώει κανονικά, δε μένει νηστικός) και με μεγαλύτερη ένταση τις απογευματινές ώρες. Το βράδυ κοιμάται σχεδόν 6 ώρες συνεχόμενες.

Σήμερα, όπως σας προείπα, ύστερα από αρκετό “ζόρι” ενεργήθηκε το πρωί και είδαμε ότι είχε αίμα σε μορφή βλέννας ενώ το απόγευμα που ενεργήθηκε πιο εύκολα είχε μόνο μια μικρή ποσότητα βλέννας (χωρίς αίμα).

Από σήμερα ξεκινάμε θεραπεία με σταγόνες ανάπτυξης χλωρίδας στο στομάχι, τις bio gaia, ελπίζοντας να δούμε κάποια βελτίωση.

Υπάρχει μεγάλη περίπτωση να είναι κάποια αλλεργία και τι πρέπει να κάνουμε; Πότε μπορούμε να κάνουμε εξετάσεις για αλλεργίες; Και ποιες είναι αυτές; Μήπως υπάρχει και κάτι άλλο που να είναι πιο ανησυχητικό, όπως πολύποδες (π.χ. αμαρτωματώδους τύπου);

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ και συγνώμη αν σας κούρασα με τις απορίες μου!
Κωνσταντίνος Λ., Καβάλα

30/05/2011

Αγαπητέ Κωνσταντίνε,

Τα συμπτώματα που μου αναφέρεις ταιριάζουν όλα με εκδήλωση αλλεργίας. Όμως το ιστορικό που μου αναφέρεις είναι ελλιπές για να σου δώσω μια υπεύθυνη απάντηση.

Αν το μωράκι σου θηλάζει αποκλειστικά, αντιμετωπίζεται εντελώς διαφορετικά από ένα μωρό που θηλάζει αλλά πίνει που και που ξένο γάλα.

Καλό είναι πάντως, η μητέρα να κάνει αρχικά δίαιτα αποκλεισμού από όλα τα γαλακτοκομικά και τη σόγια και στην συνέχεια θα δράσετε ανάλογα.

Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *