Ρυζάλευρο στον 4ο μήνα

Απαντά ο Ευάγγελος Αργυρίου
Ειδικός Ιατρός Παιδιατρικής & Εφηβικής Ιατρικής MD
Πιστοποιημένος σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
www.argiriou.org

Γεια σας.
Με λένε Έλλη, έχω μια κορούλα 4 μηνών και  περίπου 7 κιλά ενώ γεννήθηκε 2,980 (γεννήθηκε 2 μέρες αφού μπήκα στον μήνα μου).

Ήθελα να ρωτήσω αν είναι καλό που ξεκίνησα να της δίνω ρυζάλευρο από τώρα. Ο γιατρός της μας είπε ότι σε τέτοιο μωρό ξεκινάμε κρέμες στον 6 μήνα  αλλά η μπέμπα έδειχνε ενδιαφέρον για διάφορα φαγητά κι έτσι είπα να της αρχίσω. Τώρα τρώει όλο το πιατάκι της και δείχνει να της αρέσει πολύ.

Επίσης θα ήθελα να μάθω πότε να της ξεκινήσω φρουτόκρεμα , πότε χορτόσουπα καθώς και πόσο γάλα να πίνει σε αυτή την ηλικία.

Σας ευχαριστώ πολύ περιμένω με ανυπομονησία την απάντησή σας γιατί έχω μπερδευτεί πραγματικά. (να προσθέσω ότι δεν θηλάζω, θήλασα για 3 εβδομάδες μόνο, δυστυχώς).

Έλλη Τ., Αλεξάνδρεια

16/05/2011

Συνήθως μπορεί ένα παιδί που δεν θηλάζει να ξεκινήσει ρυζάλευρο στον 4ο μήνα και φρούτα στον 5ο. Τα περισσότερα λαχανικά, σε μορφή σούπας όπως και μοσχάρι και κοτόπουλο στον 6ο και ζυμαρικά στον 7ο.

Αυτά αποτελούν μια εμπειρική πρακτική καθώς δεν έχουμε επιστημονικά τεκμηριωμένη σειρά εισαγωγής στερεών τροφών.

Όμως ο γιατρός σου έχει εξατομικευμένη εικόνα του παιδιού σου και μπορεί να σου απαντήσει πιο εξειδικευμένα για την περίπτωσή του.

Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *