Ταξίδι χωρίς τον 20μηνο γιο που θηλάζει

Ταξίδι χωρίς τον 20μηνο γιο που θηλάζει

Απαντά η Αναστασία Καραθανάση
Παιδίατρος, εξειδίκ. Νεογνολόγος

Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC

Αγαπητή Κυρία,
Είμαι μητέρα ενός 18μηνου αγοριού που θηλάζει. Το βράδυ κοιμόμαστε όλοι στο ίδιο δωμάτιο από τότε που γεννήθηκε ο μικρός και δεν έχουμε χωριστεί ποτέ. όταν ο μικρός ξυπνάει το βράδυ, θηλάζει 2-3 φορές, ίσως και περισσότερο.

Σε 2 μήνες αποφασίσαμε να κάνουμε ένα 4ήμερο ταξίδι στο εξωτερικό και το ερώτημα είναι αν είναι σωστό για την ψυχολογία του μικρού να μείνει με κάποια γιαγιά και μάλιστα ενώ θηλάζει. Να τονίσω πως μέχρι τότε δε νομίζω να έχουμε σταματήσει το θηλασμό αφού έχουμε αποφασίσει να σταματήσει ο μικρός όταν εκείνος θελήσει.

Η αλήθεια είναι πως χρειάζομαι λίγο χρόνο μόνη με το σύζυγο, αλλά αν είναι να μην είναι ο μικρός καλά μακριά μας δεν θεωρούμε το ταξίδι απαραίτητο.

Ποια είναι η γνώμη σας;

Χρυσαυγή Τ., Ξάνθη

07/05/2011

Αγαπητή Χρυσαυγή,

το μωράκι σας μπαίνει σε ένα άλλο αναπτυξιακό στάδιο που μπορείτε να του εξηγείτε πολλά πράγματα. Έτσι, μπορείτε να του μιλήσετε για αυτό το ταξίδι, να το προετοιμάσετε από πιο νωρίς και να του τονίσετε πόσο όμορφα θα περάσει με την γιαγιά του.

Μην ξεχάσετε να του υπενθυμίζετε ότι αυτό είναι κάτι το παροδικό, ότι σύντομα θα σας έχει κοντά του και το πόσο θα τον σκέφτεστε όσο θα είστε μακριά του. Όσο για τον θηλασμό, θα μπορείτε να βγάλετε γάλα και να το αφήσετε να του το δώσουν με εκπαιδευτικό ποτηράκι ή με καλαμάκι.

Οπότε είναι δική σας η απόφαση.

Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *