15-22 Μαΐου 2011 Διεθνής Εβδομάδα για τον Σεβασμό στη Γέννα

15-22 Μαΐου 2011 Διεθνής Εβδομάδα για τον Σεβασμό στη Γέννα

Δράσεις – Ελλάδα 

«Ανοιχτή Εβδομάδα για τον Σεβασμό στη Γέννα» με θέμα:
«Γέννα όπου την επιθυμείτε, με τον τρόπο που την επιθυμείτε, με τους ανθρώπους που θέλετε κοντά σας».

Διοργανώνεται στην Ελλάδα από το ENCA Hellas μέλος του
European Network of Childbirth Associations (ENCA)

http://cianewiki.naissance.asso.fr/Enca/http://www.enca.eu

Η Διεθνής Εβδομάδα για τον Σεβασμό στη Γέννα αποτελεί την ευκαιρία να ακουστούν δυνατά φωνές από ολόκληρο τον πλανήτη σε θέματα που αφορούν την προώθηση του φυσικού τοκετού και τη βελτίωση της περιγεννητικής φροντίδας.

Το Ελληνικό Δίκτυο για τον Σεβασμό στη Γέννα ENCA Hellas λειτουργεί ως μια πρωτοβουλία ευαισθητοποιημένων οργανισμών και
πολιτών που μάχονται για το αυτονόητο: για το ανθρώπινο δικαίωμα να υπάρχει σεβασμός στην εγκυμοσύνη και τη γέννα, για να αναγνωριστεί και πάλι η μητρότητα ως μια οργανική, φυσική διαδικασία και όχι ως μια «αρρώστια» που πρέπει να αντιμετωπιστεί ιατρικά.

Ανοίγουν την καρδιά τους, ανοίγουν το χώρο τους, μοιράζονται τη γνώση τους. Δείχνουν έμπρακτα τον σεβασμό στη γέννα, την εγκυμοσύνη, τη μητρότητα. 
Φέτος, τη Διεθνή Εβδομάδα για τον Σεβασμό στη Γέννα, από τις 15 έως τις 22 Μαΐου 2011, φορείς που υποστηρίζουν την εγκυμοσύνη και τη μητρότητα προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους ώστε οι μητέρες που ζουν στην Ελλάδα να βρουν έμπνευση, γνώση και δύναμη για να ζήσουν τη γέννα που εκείνες θέλουν, όπως και όπου την θέλουν και με τους ανθρώπους που χρειάζονται κοντά τους.

Η «Ευτοκία» διοργανώνει την ανοιχτή προβολή της ταινίας «Orgasmic Birth» στον κινηματογράφο Τριανόν και ομιλία-συζήτηση με την Ελευθερία Δημοπούλου σχετικά με τη σημασία του φυσικού τοκετού. Μέλη του Συλλόγου Βοηθών Μητρότητας προσφέρουν δωρεάν επισκέψεις κατ’ οίκον σε λεχώνες και εγκύους. 

Το mitrikosthilasmos.com διοργανώνει ανοιχτή συνάντηση-ομιλία με κεντρικό θέμα: “Θηλασμός τα πρώτα βήματα” και 2 θεματικές ενότητες: “Μια καλή αρχή με το θηλασμό” & “Babywearing και θηλασμός“. Την Τετάρτη 18 Μαΐου και ώρες 10:30-13:00 στο “Τhe Baby Cafe” -ένα ζεστό και φιλόξενο μέρος- στη Λ. Ανοίξεως 73 στην Άνοιξη Αττικής, θα μιλήσει η κα Gabi Grupe Κανελλοπούλου, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC, Σύμβουλος θηλασμού La Leche League Greece.

Ανοιχτά μαθήματα χορού και γιόγκα, προβολές ντοκιμαντέρ, συναντήσεις με μαίες, ομάδες μαμάδων, μπαμπάδων και μωρών με νανουρίσματα, τεχνικές χαλάρωσης, ρεφλεξολογία, μαθήματα θηλασμού, χειροτεχνίες, εργαστήρια βρεφικού μασάζ, σεμινάρια προγεννητικής αγωγής, παρουσιάσεις για τον θηλασμό, την πρώτη ώρα μετά τη γέννα, την ψυχολογία, τη διατροφή, την κίνηση, φιλοξενούνται στη διάρκεια της Ανοιχτής Εβδομάδας για τον Σεβασμό στη Γέννα, σε μια δράση ψυχής που συντονίζει το δίκτυο του ENCA Hellas (δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων).


Περισσότερες Πληροφορίες:
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Ανοιχτή Εβδομάδα για τον Σεβασμό στη Γέννα και τη δράση του ENCA, επικοινωνήστε:

Για να λαμβάνετε μηνύματα σχετικά με τη δράση του ENCA Hellas, εγγραφείτε στο ENCA_Hellas-subscribe@yahoogroups.com

Links σχετικά με την Ανοιχτή Εβδομάδα για το Σεβασμό στη Γέννα:

Δημοσίευση: 09/05/2011 

1 Σχόλιο

  1. Είναι πολύ ωραίο να γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις αλλά όπως πάντα όλες στην Αθήνα εκτός από δύο προβολές ταινιών στη Θεσσαλονίκη. Είναι κρίμα για όλες τις υπόλοιπες γυναίκες να μαθαίνουν για τέτοιες εκδηλώσεις και να μην έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν. Αισθάνομαι ότι είμαι μια "μητέρα ενός κατώτερου θεού", ευτυχώς που μέσα από το διαδίκτυο έχω την πληροφόρηση που έχουν και οι μητέρες της Αθήνας…
    Κυριακή Καλιάνη, Βέροια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *