Ύπνος μωρού. Από το κρεβάτι του… στο δικό μου!

Απαντά ο Στέλιος Παπαβέντσης
Παιδίατρος, MRCPCH, DCH
Πιστοποιημένος σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
www.pediatros-thes.gr

Καλημέρα κι ευχαριστώ πολύ για άλλη μια φορά!

Έχω έναν μικρούλη 6 μηνών που θηλάζω αποκλειστικά. Εδώ και 3 μήνες κοιμάται στο κρεβάτι μαζί μου. Σκέφτηκα την τελευταία εβδομάδα να τον πάω στο κρεβάτι του πια, για να μπορεί και ο σύζυγος μου να κοιμάται στην κρεβατοκάμαρα, γιατί δεν μπορεί να ξεκουραστεί.

Ο μικρός όμως κάνει πλέον το εξής: Ξυπνάει μετά από 2 ώρες, την πρώτη φορά που θα τον βάλω για ύπνο και αφού φάει και κοιμηθεί τον βάζω στο κρεβάτι του ξανά. Από εκείνη τη στιγμή κάθε τέταρτο ξυπνάει και κλαίει. Τον ξανακοιμίζω, σε ένα τέταρτο κλαίει πάλι και τον ξαναπαίρνω και τον κοιμίζω. Γίνεται συνέχεια αυτό μέχρι τελικά να κουραστώ και να τον πάρω στο κρεβάτι μου και να κοιμηθούμε μαζί.

Τί μπορώ να κάνω σ’ αυτή την περίπτωση; Πρέπει να τον αφήσω να κλαίει λίγο παραπάνω; Οι νύχτες έχουν γίνει πάλι όπως τις πρώτες μέρες που γυρίσαμε από την κλινική! Χρειάζομαι οπωσδήποτε τη βοήθεια σας…

Ευχαριστώ πολύ!
Νικολέτα Κ., Θεσσαλονίκη

28/04/2011

Εάν αποφασίσατε ως οικογένεια να βάλετε το μωρό στο κρεβάτι του, πρέπει να πάτε με αυτήν την απόφαση.

Η άλλη επιλογή θα ήταν να κοιμάστε όλοι μαζί στο ίδιο κρεβάτι με τις απαραίτητες προφυλάξεις. Εάν αυτό δεν είναι επιλογή για εσάς, τότε μπορείτε να επιμείνετε σε αυτό που κάνετε. Πάρτε από κοινού μια απόφαση με τον σύζυγο και ακολουθήστε την.

Το να κλαίει την μισή νύχτα για να καταλήξει τελικά στο κρεβάτι σας είναι η χειρότερη δυνατή λύση. Ή πάρτε το από την αρχή στο κρεβάτι, ή μην το παίρνετε στη μέση της νύχτας.

Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *