Νεογέννητο μωρό θηλάζει συνέχεια και δεν κοιμάται

Νεογέννητο μωρό θηλάζει συνέχεια και δεν κοιμάται

Απαντά ο Στέλιος Παπαβέντσης
Παιδίατρος, MRCPCH, DCH
Πιστοποιημένος σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
http://wireframe2psd.com/pediatros/

Έχω ενα αγοράκι 36 ημερών που θηλάζω αποκλειστικά. Αν και στην αρχή είχαμε προβλήματα από λαθος συμβουλές στο μαιευτηριο για το ξενο γάλα και  ψευτοθηλές καταφέραμε και θηλάζουμε αποκλειστικά.

Το πρόβλημα είναι ότι ενώ άρχισε να κοιμάται το βραδυ 4- 5 ώρες και τον ξυπνάω για θηλάσει όλη την υπόλοιπη μέρα δεν κοιμάται παρά μόνο στην αγκαλιά μου και αυτο για λίγο αφου θηλάσει ή στο κρεβάτι μαζί μου. Ειδικά το απόγευμα τρώει συνέχεια μέχρι να κοιμηθεί .

Με ανησυχεί πολύ γιατι βλέπω πως από το μεσημέρι και μετά αρχίζει και έχει υπερένταση.
Ευχαριστώ για την βοήθεια σας
Αντιγόνη Μ.
, Πεύκα – Θεσσαλονίκη

Το μωρό σας είναι μικρό. Από την εμπειρία μου μωρά που γεννήθηκαν στις 37 εβδομάδες θηλάζουν πολύ συχνά κατά τους πρώτους 2-3 μήνες.

Όπως αναφέρω σε πρόσφατο άρθρο μου, ένα 25% των φυσιολογικών βρεφών που θηλάζουν αποκλειστικά κάνουν κάποια στιγμή της ημέρας συνεχόμενους θηλασμούς. Όπως επίσης αναφέρω, αυτές οι περίοδοι της ημέρας είναι υπερπολύτιμοι, γιατί το μωρό ερεθίζει επιπλέον την παραγωγή της μαμάς, το μωρό παίρνει εξτρά λίπος άρα κερδίζει βάρος, και το μωρό παίρνει εξτρά κύτταρα άμυνας.

Άρα ακολουθήστε τα σημάδια του μωρού σας και θηλάστε κατά απαίτησή του, με τις πρώτες ενδείξεις πείνας, ανεξάρτητα από ρολόι.

Όπως λέτε είχατε αρχικά προβλήματα , αυτό φαίνεται από την αύξηση βάρους του μωρού. Υπάρχει πιθανότητα ο θηλασμός να μπορεί να γίνει πιο αποτελεσματικός και να ωθήσει το βάρος του μωρού.

Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *