Μητρικό γάλα αποκλειστικά με θήλαστρο

Απαντά η Αγλαΐα Παπαδήμα
Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας ΙBCLC

Καταρχάς θα ήθελα να σας ευχαριστήσω εκ των πρότερων για την απάντησή σας.

Είμαι 40 χρόνων. Μετά από αρκετές καισαρικές-ορμόνες κατάφερα να μείνω έγκυος. Λόγος αφαίρεση σαλπίγγων. Η εγκυμοσύνη πήγε περίφημα αλλά γέννησα με καισαρική για προληπτικούς και μόνο λόγους.

Στην κλινική είχα το μωρό μου 24 ώρες το 24ωρο για αποκλειστικό θηλασμό, αλλά παρόλα αυτα δέχτηκα έμεση πίεση για να συμπληρώνω με ξένο γάλα. Ετσι και έγινε. Και λόγω πόνων που είχα επειδή έκοψα και τα παυσίπονα μπορώ να πω ότι με βόλεψε αρκετά. Το ιδιο συνεχίστηκε και αφού γύρισα στο σπίτι.

Το αποτέλεσμα ήταν κάθε γεύμα να ξεκινάει στο στήθος μου από 20 λεπτά έως 1 ώρα, και να τελειώνει με συμπλήρωμα τις περισσότερες φορές. Εχει 1 εβδομάδα που το μωρό αρνήθηκε να θηλάσει. Δεν έκανε καν προσπάθεια να πιάσει την θηλή μου. Νομίζω έχει να κάνει ίσως επειδή του έδωσα και πιπίλα. Αγόρασα έτσι θήλαστρο για να βγάζω γάλα από εδώ και στο εξής και να συμπληρώνω βέβαια και με ξένο.

Ξεκίνησα από Παρασκευή την χρήση του κάθε 3 ώρες -εκτός 1πμ με 9πμ + 7 χαπια μαγιάς * 4 φορές το 24ωρο, αλλά μέχρι σήμερα Κυριακή βγάζω από 5 έως 10 μλ την φορά.

Νομίζω ότι έχει πριστεί λίγο το στήθος μου και έχω και πόνους στην κοιλιά μου. Θα ήθελα να μου πείτε αν έχω ελπίδες να κατεβάσω γάλα. Διαφορετικά να σταματήσω γιατί όλη αυτή η διαδικασία είναι πολύ ψυχοφθόρα και ήδη εχω περάσει πολλά με τις εξωσωματικές. Και βέβαια με ενδιαφέρει η υγεία του μωρού μου αλλά πρέπει πρώτα να είμαι και εγώ καλά.

Σας ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σας.
Με τιμή
Χριστίνα Χ., Θεσσαλονίκη / καρδία

Εδώ θα βρείτε οδηγίες για επαναγαλακτισμό:

Χρειάζονται τουλάχιστον 8 αντλήσεις το 24ωρο, η μία από αυτές θα πρέπει να γίνεται μεταξύ 12 τα μεσάνυχτα και 6 το πρωί.

Το πρόγραμμα των 5-6 αντλήσεων που εφαρμόζετε, δεν είναι αρκετό για να έχετε πλήρη γαλουχία. Επίσης το θήλαστρο που έχετε δεν είναι κατάλληλο για να υποστηρίξει την αποκλειστική άντληση.

Αν σας ενδιαφέρει να θηλάσετε, καλό θα ήταν να επισκεφθείτε έναν ειδικό για να σας βοηθήσει στη συνεργασία σας με το μωρό.

Καλή συνέχεια

Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *