Εργασία με κυλιόμενο ωράριο και θηλασμός

Εργασία με κυλιόμενο ωράριο και θηλασμός

Καλησπέρα σας
Έχω μεγάλη αγωνία για την επιστροφή μου στη δουλειά σε σχέση με τη συνέχιση του θηλασμού. Ο μικρός μου θα είναι 4 μηνών και 8 ημερών όταν θα επιστρέψω, αλλά μετά από τρεις μήνες θα είμαι και πάλι στο σπίτι μαζί του.

Έχω ήδη ξεκινήσει να φτιάχνω τράπεζα γάλακτος και νομίζω πάμε καλά. Το μεγάλο μου άγχος είναι ότι επειδή το ωράριό μου είναι κυλιόμενο, δεν θα του είναι εύκολο να συνηθίσει τη νέα καθημερινότητα γιατί απλώς κάθε μέρα θα είναι διαφορετική. Δουλεύω 3 μέρες και κάθομαι άλλες 3 αλλά όταν δουλεύω είμαι μια απόγευμα, μια πρωί, μια βράδυ, μια μεσημέρι.

Δεν θέλω να σταματήσει να θηλάζει και ακόμα περισσότερο δεν θέλω να νιώσει εγκαταλελειμμένος και μπερδεμένος.
Φοβάμαι πολύ πώς θα αντιδράσει και ξέρω ότι αυτό δεν είναι καλό γιατί σίγουρα θα του το μεταδώσω.

Υπάρχει περίπτωση να μη θελήσει να ξαναθηλάσει αν αρχίσω να λείπω;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
Στέλλα Σ., Αγία Παρασκευή

Φίλη Στέλλα,

Πολλές θηλάζουσες μανούλες καλούνται να επιστρέψουν στην εργασία τους ενώ ακόμη θηλάζουν! Μάλιστα κάποιες αναγκάστηκαν να επιστρέψουν όταν το μωράκι τους ήταν μόλις 40 ημερών και η γαλουχία τους καλά καλά δεν είχε εγκατασταθεί και άλλες πάλι αρκετούς μήνες αργότερα με τα παιδάκια τους να έχουν μεγαλώσει αρκετά, τόσο που να εκφέρουν άποψη!

Πάντα υπάρχει η πιθανότητα ένα μωρό να αντιδράσει και να αρνηθεί το θηλασμό μετά από πολύωρη απουσία της μαμάς, όμως αυτό δεν είναι και ο κανόνας! Τις περισσότερες φορές μητέρες και μωρά τα καταφέρνουν μια χαρά!

Έχεις ήδη ξεκινήσει να κάνεις τράπεζα γάλακτος, θα θηλάζεις πριν φύγεις και πάλι μόλις επιστρέψεις και γενικά όποτε το ζητάει όταν είσαι σπίτι και θα πίνει το γάλα σου από το μπιμπερό όταν λείπεις. Ίσως να ζητήσει το μωρό σου αυξημένους θηλασμούς τις ώρες που θα σε έχει κοντά του -ειδικά κατά τη νύχτα, στην προσπάθεια να αναπληρώσει το κενό!

Δες παρακάτω και κάποιες απαντήσεις σε σχετικά ερωτήματα:


Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

2 Σχόλια

  1. Μανουέλα μου μόλις τώρα είδα το σχόλιό σου. Σ' ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον και τη συμπαράσταση. Όλα πήγαν πολύ καλά τελικά, ο θηλασμός συνεχίστηκε κανονικά και τώρα μετράω τις μέρες για να ξαναγυρίσω στο σπίτι να μεγαλώσω το μωράκι μου για αρκετό καιρό. Τη θέση εκείνων των προβληματισμών έχουν πάρει άλλοι και πάει λέγοντας…όμως κάπως έτσι δεν είναι η μητρότητα;

  2. Στέλλα μου γεια,

    καταλαβαίνω πολύ καλά τις αγωνίες σου, γιατί έχω επιστρέωει εδώ και 2 εβδομάδες περίπου στη δουλειά μου, ενώ συνεχίζω και θηλάζω. Βέβαια δεν έχω κυλιόμενο ωράριο εργασίας, λείπω όμως αρκετές ώρες. Το μωράκι μου πίνει μητρικό γάλα με το μπουκάλι όταν λείπω (αν και στην αρχή δεν το ήθελε καθόλου με το μπουκάλι) κι όταν επιστρέφω θηλάζει κανονικά. Κάποιες φορές ξυπνάει και τη νύχτα, ενώ μέχρι τώρα κοιμόταν σχεδόν μέχρι τις 6 το πρωί (είναι τώρα 4 μηνών).
    Συγχαρητήρια για την προσπάθεια σου!!! Με επιμονή, υπομονή και πολύ αγάπη θα πάνε όλα καλά, ακόμα κι θα φτάνεις ίσως κάποιες φορές στο όρια σου. :-))

    Φιλικά Μανουέλα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *