Έκθεση των εγκύων σε παρασιτοκτόνα μπορεί να μειώσει το δείκτη νοημοσύνης του παιδιού

Έκθεση των εγκύων σε παρασιτοκτόνα μπορεί να μειώσει το δείκτη νοημοσύνης του παιδιού

Η έκθεση των εγκύων γυναικών σε μεγάλες ποσότητες παρασιτοκτόνων, που χρησιμοποιούνται κυρίως στην παραδοσιακή γεωργία, μπορεί να οδηγήσει σε μείωση του δείκτη νοημοσύνης των παιδιών τους, σύμφωνα με τρεις ξεχωριστές αμερικανικές επιστημονικές μελέτες, που ενισχύουν τα επιχειρήματα της στροφής στις βιολογικές καλλιέργειες, με λιγότερη χρήση χημικών ουσιών.

Οι έρευνες, δύο στην πόλη της Νέας Υόρκης (από επιστήμονες του νοσοκομείου του Όρους Σινά και του πανεπιστημίου Κολούμπια) και μια στην αγροτική περιοχή Σαλίνας της βόρειας Καλιφόρνιας (από ερευνητές του πανεπιστημίου Μπέρκλεϊ), κάλυψαν χρονική περίοδο σχεδόν μιας δεκαετίας και αφορούσαν περίπου 1.000 παιδιά ηλικίας έως εννέα ετών.

Οι ερευνητές, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και το New Scientist, εστιάστηκαν στην έκθεση των εγκύων μητέρων στην οικογένεια των οργανοφωσφορικών παρασιτοκτόνων που τυγχάνουν ευρείας χρήσης στις καλλιέργειες φρούτων και λαχανικών. Οι μελέτες, δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό περιβαλλοντικής υγείας “Environmental Health Perspectives”.

 
Πηγή: health.ana-mpa
Photo: Louisa Stokes  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *