Ασυμμετρία μαστών κατά τη διάρκεια της γαλουχίας

Ασυμμετρία μαστών κατά τη διάρκεια της γαλουχίας

Απαντά ο Στέλιος Παπαβέντσης
Παιδίατρος, MRCPCH, DCH
Πιστοποιημένος σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
www.pediatros-thes.gr

Γεια σας!

Έχω ένα μωράκι 40 ημερών το οποίο δεν έχω θηλάσει καθόλου, αλλά μέχρι σήμερα αντλώ το γάλα με ηλεκτρικό θήλαστρο και του το δίνω.

Μετά από μαστίτιδα του ενός μαστού κατά την τρίτη εβδομάδα, το γάλα σε αυτό το μαστό έχει σχεδόν κοπεί (αντλώ ~10ml τη φορά) και έτσι καλύπτω τα μισά μόνο γεύματα του μωρού.

Παρατηρώ ότι παρόλο που αντλώ γάλα και από τους δυο μαστούς, ξεκινώντας πάντα από τον γεμάτο για να μη στάζει το γάλα, στο τέλος της άντλησης που και οι δυο μαστοί είναι άδειοι, ο “προβληματικός” είναι κατά πολύ μικρότερος. Θα παραμείνει αυτή η διαφορά στο μέγεθος των δυο μαστών μετά το πέρας του θηλασμού και αν ναι, μπορώ να την ανατρέψω;

Επίσης, δεδομένου του ότι σε λίγο καιρό θα επιστρέψω στην εργασία μου και θα επιθυμούσα να διακόψω τη ροή του γάλατος, θα ήθελα να ρωτήσω πώς θα μπορούσα να το πετύχω με κάποιο φυσικό τρόπο, προκειμένου να μην πάρω χάπια, χωρίς όμως τον κίνδυνο να πετρώσει το στήθος ή να πάθω κάτι άλλο.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
Αγγελική Κ., Θεσσαλονίκη

Οι διαφορές αυτές υπάρχουν κατά την διάρκεια της γαλουχίας και δεν δημιουργείται αισθητικό πρόβλημα αργότερα.

Το παιδί σας θα κερδίσει τόσο περισσότερα όσο μεγαλύτερο ποσοστό μητρικού γάλακτος παίρνει στην ημέρα και όσο περισσότερο διαρκέσει το μητρικό γάλα.

Μπορείτε με λίγη προετοιμασία να οργανώσετε τις αντλήσεις και κατά την επιστροφή στην δουλειά σας. Γενικά χρειάζεστε καλύτερο θήλαστρο, δύο φάσεων. Εάν νοικιάσετε για έναν μήνα νοσοκομειακό θήλαστρο διπλής άντλησης θα βοηθήσει να αυξηθεί η παραγωγή σας και να έχετε και μπουκαλάκια στο ψυγείο. Απαραίτητη προϋπόθεση να συνεχίσετε τις αντλήσεις ανά 2 με 4 ώρες και στην δουλειά.

Ο,τιδήποτε γίνει απότομα και χωρίς προεργασία μπορεί να σας πετρώσει το στήθος και ίσως να σας οδηγήσει πάλι σε μαστίτιδα.


Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *