Επανέρχεται το γάλα μετά τη λήψη χαπιού διακοπής θηλασμού;

Επανέρχεται το γάλα μετά τη λήψη χαπιού διακοπής θηλασμού;

Απαντά ο Στέλιος Παπαβέντσης
Παιδίατρος, MRCPCH, DCH
Πιστοποιημένος σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
www.pediatros-thes.gr

Καλησπέρα σας.

Το πρόβλημα μου είναι ότι διέκοψα τον θηλασμό του γιου μου μετά από έντονο στρες (όταν ξεκίνησαν οι κολικοί του) και ενώ είχα πολύ γάλα δεν έβγαζα αλλά και αυτό που έβγαζα ήταν σαν νερό. Πήρα χάπια να κοπεί τελείως για να μην πάθω μαστίτιδα.

Από τότε όμως με ενοχλεί ψυχολογικά ότι δεν τον θηλάζω γιατί για μένα ήταν η ωραιότερη εμπειρία (αν και λίγο επώδυνη). Υπάρχει κάποιος τρόπος να επαναφέρω το γάλα μου; Και αν ναι ποιος;

Ευχαριστώ
Μαρία Μ., Μενίδι

Αγαπητή Μαρία,

τα χάπια που πήρατε συνήθως οδηγούν σε μη αναστρέψιμη διακοπή της γαλουχίας.

Είναι κρίμα γιατί η εντύπωσή μου είναι ότι είστε μητέρα με ενστικτώδη θέληση για θηλασμό, που πέσατε πάνω σε κακή πληροφόρηση και ανεπαρκή υποστήριξη.

Την επόμενη φορά προσπαθήστε να ενημερωθείτε σωστά για το πως λειτουργεί ο θηλασμός – μόνο νερό δεν είναι – και αναζητήστε σωστή υποστήριξη από ανθρώπους που πραγματικά γνωρίζουν την γαλουχία.

Ωστόσο τίποτα δεν είναι αδύνατο αλλά η χορήγηση χαπιών διακοπής θηλασμού δυσκολεύει πολύ τα ήδη δύσκολα. Εάν έχετε τη θέληση να προσπαθήσετε τον επαναγαλακτισμό, η προσπάθεια αξίζει!

Όσο για τα χάπια, είναι έγκλημα να δίνονται κατά τις πρώτες εβδομάδες από την γέννηση τόσο ελαφρά τη καρδία και τις περισσότερες φορές χωρίς την
παραμικρή ένδειξη.


Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ
Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού

1 Σχόλιο

  1. Έκανα διακοπή θηλασμού με χάπια όταν το μωρό μου ήταν λιγότερο από 2 μηνών. Μετά από 20 μέρες χωρίς θηλασμό ξεκίνησα επαναγαλακτισμό με νοσοκομειακό θήλαστρο και συστηματικές αντλήσεις. Μετά απο 40 μέρες επίμονης προσπάθειας, θέλησης δικής μου και του μωρού μου το γάλα μου ήταν αρκετό για τις ανάγκες του παιδιού μου και συνεχίζουμε και θηλάζουμε ακόμα και σήμερα που είναι 2 χρονων και 7 μηνών.
    Κριστίνα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *