Ορμονική διαταραχή και θηλασμός

Απαντά η Αγλαΐα Παπαδήμα
Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC

Καλησπέρα σας!

Πριν από περίπου 2 μήνες έφερα στον κόσμο ένα αγοράκι, το οποίο μέχρι και σήμερα θηλάζω αποκλειστικά. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι εν μέρει γυναικολογικό και εν μέρει θέμα θηλασμού.

Πριν από περίπου 15 μέρες είχα μια ελαφριά αιμορραγία, η οποία διήρκεσε για μια μέρα μόνο. Το ίδιο επαναλήφθηκε και πριν από τρεις μέρες. Έκτοτε έχω ισχυρούς πονοκεφάλους, αιμορραγία (πολυ μικρή ροή) και το μωρό μου είναι πολύ ανήσυχο. Ενώ είχε βρει έναν ρυθμό στο θηλασμό τώρα θέλει να είναι συνεχώς στο στήθος και μου δίνει την αίσθηση οτι δεν χορταίνει.

Ο γιατρός μου, μου είπε οτι μάλλον πρόκειται για ορμονική διαταραχή και αυτή ενδέχεται να επηρεάζει την παραγωγή γάλακτος αρνητικά, όσον αφορά την ποσότητα και όχι την ποιότητά του.

Δεν θα ήθελα με τίποτα να διακόψω τον θηλασμό και για αυτό θα ήθελα τη συμβουλή σας όσον αφορά το τι να κάνω. Υπάρχει περίπτωση να μου σταματήσει το γάλα; Επηρεάζεται όντως η παραγωγή γάλακτος από ορμονικές διαταραχες; Και όντως φαίνεται να πρόκειται για ορμονική διαταραχή; Στην περίπτωση αυτή ποια είναι η ιατρική τακτική που ακολουθείται; Πρέπει να κάνω κάποιες εξετάσεις;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
Μαριλιζα Δ., Κέρκυρα

Θα ήταν καλό να συμβουλευτείτε έναν ενδοκρινολόγο για να σας καθοδηγήσει για το ποιες εξετάσεις πρέπει να κάνετε. Αφού διαπιστώσετε τι συμβαίνει, μπορείτε να επικοινωνήσετε ξανά μαζί μας αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο θηλασμό.

Το μωρό σας μπορεί να τρώει πιο συχνά, απλά γιατί περνά άλμα ανάπτυξης. Η ανάπτυξή του είναι εξαιρετικά καλή, πολύ πάνω από τον αναμενόμενο μέσο όρο, οπότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για το θηλασμό.

Καλή συνέχεια


Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ
Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *