Κάνω γιόγκα και πιλάτες, επιρρεάζουν την παραγωγή γάλακτος;

Κάνω γιόγκα και πιλάτες, επιρρεάζουν την παραγωγή γάλακτος;

Απαντά η Gabi Grupe-Κανελλοπούλου
Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
www.gabi.gr

Καλησπέρα για ακόμη μια φορά κ ευχαριστούμε για την πολύτιμη βοήθειά σας.
‘Εχω ένα κοριτσάκι 3½ μηνών το οποίο και θηλάζω αποκλειστικά.

Τις τελευταίες 3-4 ημέρες παρατήρησα ότι ζητάει να θηλάσει συχνότερα (διάστημα το αργότερο 2½ ωρών) και δείχνει ότι δεν χορταίνει καθώς προσπαθεί να τραβήξει και μάλλον δεν βρίσκει και πετάει το στήθος κλαίγοντας.

Εδώ θέλω να σημειώσω ότι εδώ και 1 μήνα τώρα ξεκίνησα να παρακολουθώ μαθήματα γιόγκα & πιλάτες σε γυμναστήριο της περιοχής 3 φορές την εβδομάδα. Υπάρχει μήπως καμία περίπτωση ελάττωσης του γάλακτος που να σχετίζεται με αυτή μου την δραστηριότητα; και τι μπορώ να κάνω για να αυξήσω τη ροή μου ώστε να μην αναγκαστώ να δώσω συμπλήρωμα;

Ευχαριστώ
Παυλινα Π., Ασβεστοχώρι

Γεια σου Παυλίνα,

Το μωράκι σου μπορεί να περνάει μια φάση ραγδαίας ανάπτυξης, όπου τα μωρά θηλάζουν πιο συχνά για να αυξηθεί το γάλα και να καλυφθούν η αυξανόμενες ανάγκες τους. Να την ταΐζεις όποτε θέλει και για όση ώρα θέλει. Έτσι είσαι σίγουρη ότι ακόμα και εάν σου έχει μειωθεί το γάλα θα σου ξανά αυξηθεί.

Η ποσότητα του γάλακτος που παράγεις εξαρτάται από το πόσο συχνά αδειάζεις το στήθος σου. Προσπάθησε να την ταΐζεις και από τα δύο στήθη κάθε φορά, φροντίζοντας να έχει «αδειάσει» καλά το πρώτο στήθος πριν προσφέρεις και την άλλη μεριά.

Οι συχνοί θηλασμοί εξασφαλίζουν ότι το μωρό παίρνει αρκετό γάλα. Η ήπια άθληση κάνει καλό, δεν έχει αρνητικές επιπτώσεις στην παραγωγή γάλακτος.

Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ
Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού

2 Σχόλια

  1. Γιατί σχεδόν; Τί δεν το καθιστά απόλυτο;

  2. Σαν δασκάλα γιόγκα σου λέω ότι είναι σχεδόν απίθανο να επηρεάσουν οι δραστηριότητες αυτές την παραγωγή γάλακτος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *