Το μωρό κάποιες φορές δείχνει αποστροφή προς το στήθος

Απαντά η Gabi Grupe-Κανελλοπούλου
Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
www.gabi.gr

Το 3 1/2 μηνών αγοράκι μου το οποίο και θηλάζει αποκλειστικά έχει αρχίσει κάποιες φορές να μην θέλει το στήθος να κλαίει να το βγάζει απότομα και νευριασμένα από το στόμα του.

Συγκεκριμένα χθες το βράδυ ενώ έχει φάει αρκετή ώρα και είναι ώρα να κοιμηθεί ξεκινάει μια ανησυχία με την αποστροφή προς το στήθος να μεγαλώνει. Το αποτέλεσμα ήταν το μωρό να σπαράζει στο κλάμα να μη θέλει τίποτα και πλησιάζοντας τον και μόνο στο στήθος να κλαίει ακόμα περισσότερο.

Μη ξέροντας τι να κάνω καθώς είναι ένα ήσυχο μωράκι του ετοίμασα 90 γρ ξένο γάλα το οποίο ήπιε σχεδόν όλο μονορούφι, ηρέμησε και κοιμήθηκε αμέσως! Οι βραδινοί θηλασμοί κύλησαν κανονικά.

Την ημέρα ζητά λίγο συχνότερα στήθος. Αυτό γιατί μπορεί να συνέβη; Να σημειώσω ότι γενικά μπουκάλι είχε να πιει πάνω από μήνα.

Επίσης δεν ξέρω αν παίζει ρόλο μια ίωση με πυρετό που πέρασα πριν λίγες μέρες και δεν τρεφόμουν καλά. Οι θηλασμοί γινόντουσαν κανονικά. Το μωρό ήταν μια χαρά με λίγη διάρροια μόνο.

Υπάρχει περίπτωση επειδή μεγαλώνει να μη του φτάνει το γάλα μου; Η να μειώθηκε το γάλα;

Αναστασία Κ. Γιαννιτσά

Καλησπέρα Αναστασία,

Το μωράκι σου μπορεί να περνάει μια φάση ραγδαίας ανάπτυξης, όπου τα μωρά θηλάζουν πιο συχνά για να αυξηθεί το γάλα και να καλυφθούν η αυξανόμενες ανάγκες τους. Να τον ταίζεις όποτε θέλει και για όση ώρα θέλει. Έτσι είσαι σίγουρη ότι ακόμα και εάν σου έχει μειωθεί το γάλα από την ίωση θα σου ξανά αυξηθεί.

Η ποσότητα του γάλακτος που παράγεις εξαρτάται από το πόσο συχνά αδειάζεις το στήθος σου. Προσπάθησε να τον ταΐζεις και από τα δύο στήθη κάθε φορά, φροντίζοντας να έχει «αδειάσει» καλά το πρώτο στήθος πριν προσφέρεις και την άλλη μεριά.

Οι συχνοί θηλασμοί εξασφαλίζουν ότι το μωρό παίρνει αρκετό γάλα.

Όταν το μωρό δεν θέλει το στήθος, μην το πιέζεις, κράτα το αγκαλιά, κάντε μια βόλτα, άλλαξε πάνα, τραγούδα και μίλα του για να ηρεμίσει και ξαναπροσπάθησε να θηλάσεις.

Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ
Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *