Τίποτα δεν θα ξεχάσω, ποτέ!

Ιστορία τοκετού
& θηλασμού

από την Μαρία Μπακογιάννη

Δεν μπορείτε να φανταστείτε το πόσο πολύ έχετε βοηθήσει εμένα και τη μικρή μου…

Για καλή μας τύχη είχα ξεκινήσει πολύ νωρίς να ψάχνω στο internet άρθα σχετικά με το θηλασμό, τη διαδικασία της εγκυμοσύνης και γενικά συμβουλές για τη φροντίδα του μωρού, τον τοκετό κλπ κλπ.

Όταν ήμουν 3 μηνών έγκυος σε μια τέτοια αναζήτησή μου στο google βρεθήκατε εσείς… Χαίρομαι πάρα πολύ γι’ αυτό γιατί έμαθα τόσα πολλά πράγματα, οτιδήποτε είχα σκεφτεί ή επρόκειτο να σκεφθώ βρήκε απάντηση στη σελίδα σας, έγινε για μένα ένα πολύ δυνατό “όπλο”, μια εγκυκλοπαίδεια γνώσεων που θα συμπλήρωνε το μητρικό ένστικτο που είχε ήδη αρχίσει να ξυπνάει μέσα μου…

θα ήθελα να σας ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου που μου σταθήκατε δίπλα μου και με κάνατε δυνατή ώστε να καταφέρω να δώσω αυτό το θείο δώρο στο παιδάκι μου, στον άγγελό μου, στην κορούλα μου!

Έχω συγκινηθεί αφάνταστα πολύ γιατί μετά από αρκετό καιρό κατάφερα να σας γράψω και είναι τόσα όλα αυτά που θέλω να σας πω… Ας ξεκινήσουμε από την αρχή λοιπόν…

Λόγω προβλημάτων που είχα στον όγδοο μήνα με τη γιατρό που με παρακολουθούσε (απ’ ότι φάνηκε ενδιαφερόταν πιο πολύ για το φακελάκι παρά για την μικρή και εμένα) το ένστικτο μου με οδήγησε να την απορρίψω από γιατρό μου και όλα αυτά λίγο πριν την εγκυμοσύνη… ήξερα όμως ότι όλα θα πήγαιναν καλά, ήμουν σίγουρη, ήμουν δυνατή και αποφασισμένη!

Γέννησα φυσιολογικότατα (παρόλο που η προηγούμενη γιατρός μου έλεγε ότι “πρέπει” να κάνω καισαρική, χωρίς βέβαια να υπάρχει λόγος) στις 22 Αυγούστου, με έπιασαν οι δυνατοί πόνοι στις 10:45 το προηγούμενο βράδυ και ξεκινήσαμε ομαδικώς (γύρω στα 15 άτομα!) για το νοσοκομείο… η πιθανή ημερομηνία τοκετού ήταν στις 3 Σεπτεμβρίου, όμως ήμουν σίγουρη ότι η μικρή θα γεννιόταν νωρίτερα.

Στο νοσοκομείο αφού με οδήγησαν με μια καρεκλίτσα (πω πω άγχος… δεν θα το ξεχάσω ποτέ) σε μια αίθουσα όπου με ελέγξανε για το αν χρειάζομαι ξύρισμα, μου φορέσανε τη ρομπούλα και μου κάνανε κλύσμα, με οδηγήσανε σε μια αίθουσα όπου με καλωδιώσανε και με παρακολουθούσαν μέχρι να έχω διαστολή, μετά από πολλές ώρες αναμονή, από πολλούς ελέγχους για να δούνε αν έχω φτάσει στην επιθυμητή διαστολή, από φριχτούς πόνους και από δύο γερές δόσεις επισκληριδίου στις 7:15 το πρωί ήρθε ο γιατρός μου όπου με έλεγξε και μου είπε ότι σε λίγο φτάνει η μεγάλη ώρα…

Στις 7:45 μου μίλησε λίγο η μαία για το πως έπρεπε να σπρώξω, τι ακριβώς έπρεπε να κάνω κλπ κλπ, ήμουν πολύ ψύχραιμη γιατί είχα παρακολουθήσει μαθήματα ανώδυνου τοκετού και όλα αυτά στο πρακτικό κομμάτι τα ήξερα ακριβώς, ήρθε όμως η στιγμή που έπρεπε να γίνουν πράξη…

Οι κοπέλες μου λέγανε ότι ήμουν πολύ δυνατή και ότι τα έχω πάει πάρα πολύ καλά για το πρώτο μου παιδάκι, τα πάντα έδειχναν ότι όλα πήγαιναν τέλεια, στις 8:00 με βάλανε στην αίθουσα τοκετών και έσπρωξα μία φορά δοκιμαστικά, απ’ ότι φαινόταν η μικρή βιαζόταν να βγει, με το που σπρώχνω ακόμη μία ο γιατρός, ο σύζυγος, εγώ, η μαία είδαμε ένα πλασματάκι να βγαίνει ουσιαστικά μόνο του και να το πιάνει ο γιατρός στον αέρα!

Ήταν ακριβώς 8:15 που βγήκε στον κόσμο ο άγγελός μου!! Εκείνη ακριβώς τη στιγμή ζήτησα να την πάρω αγκαλιά και να τη βάλω στο στήθος μου!!! Τίποτα δεν θα ξεχάσω, ποτέ! Η πιο μαγική, η πιο συγκλονιστική εμπειρία της ζωής μου! Τίποτα δεν είχα κάνει μέχρι τότε και τίποτα δεν ήμουν!!

Στη συνέχεια την πήρε ο σύζυγος στα χέρια του, την έπλυναν και καθ’ όλη τη διάρκεια που με ράβανε κλπ κλπ εγώ την είχα στην αγκαλιά μου και την έβαζα στο στήθος μου, από εκείνη την ώρα όλα μας πήγαν απίθανα με τον θηλασμό, ήταν ένα θαύμα, μία ολοκλήρωση όλων όσων είχα ζήσει μέχρι τότε!

Στο νοσοκομείο ζήτησα αποκλειστικά μητρικό θηλασμό και ζητούσα εγώ η ίδια τη μικρή μου κάθε 2 ώρες και αυτό γιατί γεννήθηκε 2.800 και έπρεπε να πάρει βάρος. Ανά δύο ώρες χτυπούσα το κουμπί και μου έφερναν το μωρό μου να το ταΐσω…

Κάποια στιγμή επειδή “ενοχλούσα” κάποιες άλλες μητέρες στο δωμάτιο με βάλανε μόνη μου σε δίκλινο… ακόμα καλύτερα, δεν χρειάστηκε να πληρώσω παραπάνω και εκτός της άνεσης και της ηρεμίας που πλέον είχα τώρα μπορούσα να κρατάω τη μικρή στο δωμάτιο και αυτό γιατί με είχαν συμπαθήσει οι μαίες και έκαναν τα στραβά μάτια…

Τώρα η μικρή μου είναι 4 μηνών και 15 ημερών μέχρι τώρα συνεχίζουμε κανονικότητα μόνο θηλασμό και είμαστε αισιόδοξες ότι θα τα καταφέρουμε παρόλο που σε λίγο καιρό θα ξεκινήσω τη δουλειά.

Δεν θα σταματήσω για κανένα λόγο, δεν θα τα παρατήσω και πάνω απ’ όλα δεν θα αφήσω καμία κρίση, καμία δουλειά, τίποτα και κανέναν να με κάνει να σταματήσω αυτό που η ίδια η φύση μου έχει έδωσε απλόχερα για να χαρίσω στο παιδάκι μου, την σημαντικότερη παρακαταθήκη!!!

Το γαλατάκι που θα την αναπτύξει πνευματικά, σωματικά και ψυχικά και που ήδη καταλαβαίνω από τους ρυθμούς ανάπτυξής της και σε σύγκριση με άλλα παιδάκια της ηλικίας της που παίρνουν συμπληρώματα, τη θετική επίδραση που έχει πάνω της.

Εύχομαι σε όλες τις μανούλες να είναι δυνατές, να μην σταματούν σε κανένα εμπόδιο, να ενημερώνονται και να μαθαίνουν, να παλεύουν και να ακούν την καρδιά τους, είναι ο καλύτερος σύμβουλος για να τα καταφέρουν!

Σε εσάς εύχομαι ολόψυχα να έχετε μία πολύ καλή χρονιά, με πολύ ενημέρωση και υλικό, με κατατοπιστικότα άρθρα και συμβουλές και να συνεχίσετε αυτό που τόσο καλά κάνετε, να βοηθάτε μανούλες και μωράκια… αξίζει όσο τίποτα άλλο στον κόσμο!

Σας είμαι ευγνώμων…


Photo: webmastergrade 

2 Σχόλια

 1. Όλα αυτά πράγματι, τα ζούσα κι εγώ μαζί με την αδερφή μου,σε πολύ έντονο βαθμό! Ακόμα κι εγώ που δεν έχω γεννήσει, πλέον αντιλαμβάνομαι τα οφέλη του μητρικού θηλασμού, καθώς είναι εμφανή ακόμα και τώρα, τόσο στην αδερφή μου όσο και στη κουκλίτσα μας και θα παρότρυνα όλες τις νέες μητέρες να παραδειγματιστούν από αυτή τη δημοσίευση και να επιτρέψουν στον εαυτό τους να λειτουργήσουν με το μητρικό-φυσικό τους ένστικτο.
  Σας ευχαριστώ πολύ και εύχομαι υγεία,δύναμη και υπομονή σε όλες τις οικογένειες και κυρίως σ'αυτές που δεν έχουν μάθει να τους προσφέρονται όλα απλόχερα και η ζωή τους να είναι πάντα ρόδινη!

 2. Ευχαριστούμε θερμά για τα κολακευτικά σας λόγια! Είναι κινητήριος δύναμη για όλη την ομάδα μας, ώστε συνεχίσουμε να προσφέρουμε ενημέρωση και υποστήριξη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!

  Ευχαριστούμε που μοιραστήκατε εδώ την ιστορία σας!
  Να σας ζήσει η μικρούλα και καλή συνέχεια με τον θηλασμό σας για όσο σας ευχαριστεί και τις δυο 🙂

  Φιλικά,
  η ομάδα του mitrikosthilasmos.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *